Ekskluzivno na TV3 Medias. Sašo Simič, Valentina Turcu in tango festival

Sašo Simič, Valentina Turcu in tango festival v Paradi plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vam bom predstavila rekreativno plesanje latinskoameriških in standardnih plesov s Sašem Simičem, ki deluje v plesnem klubu Prestige. Sašo namreč poudarja, da se pri njih ne ukvarjajo z družabnimi plesi, saj je mnenja, da je bolj pomemben način gibanja kot pa osvojeno število figure, ki jih obvlada plesalec oziroma plesalka. 14. decembra bodo organizirali tudi plesno tekmovanje, na katerega vabijo prav vse, ki plešejo.

Pogovor s Sašem Simičem za oddajo Parada plesa smo posneli v klubu Maxi.
Obiskali smo osmi tango festival, na katerem so se zbrali tangere in tangeri ter zaplesali pod vodstvom priznanih pedagogov iz Argentine. Spoznali boste Ariadno Navero, Fernanda Sanchesa, Carlitosa Espinoso, Noelio Hurtado, Sašo Staparski Dobravec in seveda organizatorko festivala ter šefico plesnega kluba 100%tango Janjo Frank.
Carlitos in Noelia v teniskah. Tudi tako se pleše tango.
Valentina Turcu je solistka mariborskega baleta, ki pa se v zadnjih letih aktivno posveča koreografiji tako baleta, plesa kot koreografije v dramskih predstavah. Nesporna diva slovenskega baleta, ki je prejemnica nagrade Pie in Pina Mlakarja za baletno predstavo Romeo in Julija, se je nagrade Društva baletnih umetnikov seveda razveselila. Z vami bo delila tudi poglede na aktualno plesno in baletno stanje pri nas ter v svetu.
Mariborska balerina in koreografinja Valentina Turcu se je nagrade Pie in Pina Mlakarja zelo razveselila.
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v ambientu Maxi kluba v ljubljanski blagovnici Maxi, si oglejte danes zvečer ob 21.50 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 23.11., ob 10.30 in nedeljo, 24.11. ob 12.30. Saj veste, dan brez plesa je izgubljen dan.
Direktorica blagovnice Maxi Katja Mihelič nam je prijazno organizirala snemanje Parade plesa. (foto: Marija Orašanin)
View Gallery 5 Photos