Brat in sestra Kralj znova kraljevala v standardnih plesih

Zmagovalca med člani, Matej in Špela Kralj, sta bila nepremagljiva.

Sobotno državno prvenstvo v standardnih plesih, ki ga je organiziral PK Pingi v majhnem kraju, kot je Pesnica, se je pokazalo kot dobra odločitev zakonskega para Alenka in Branko Bohak, “da bo malo manjša dvorana nabito polna in zato kot takšna pripomogla k bolj napetemu in športnemu vzdušju”. Res je bila telovadnica osnovne šole Kerenčičevih nabito polna, za plesne pare pa že skoraj malo premajhna, saj so se morali v nekaterih standardnih plesih spretno izogibati drug drugega. K dobri izvedbi državnega prvenstva je zagotovo pripomogla tudi kakovost slovenskih plesnih parov, ki jih je bilo žal spet manj kot lani.

Nekaj manj parov kot lani se je zbralo na letošnjem državnem prvenstvu v standardnih plesih.
Na plesišču je zaplesalo 51 parov, lani 58 dvojic, a kakovost pokazanega plesa je bila več kot solidna, tudi po mnenju večkratnega svetovnega prvaka in mnogokratnega blackpulskega zmagovalca v standardnih plesih Italijana Luca Baricchija, ki je v teh dneh gost slovenske državne reprezentance in ji pomaga pri pripravah, vodi seminar za slovenske trenerje in sodnike. “Slovenski plesalci standardnih plesov so me navdušili s svojo kakovostjo, ambicioznostjo in eleganco. Upam, da jim bom lahko v teh dneh, ko bomo imeli tudi individualne ure, še dodatno pomagal pri napredku,” je povedal Luca za naš portal.
Plesalec Luca Baricchi (levo predsednik sekcije za standardne plese pri PZS Herman Tomažič) iz Italije prinaša med slovenske plesalce standardnih plesov nove metode za uspešnejše nastope na tekmovanjih.
Nad njegovim delom sta bila še posebej navdušena Matej in Špela Kralj (PK Fredi), ki sta obranila lanski naslov državnih prvakov med člani. ”Priznava, da je bilo lani lažje kot letos. Vsekakor je obraniti naslov večji psihološki pritisk in veliko sva se temu posvečala, da razbremeniva misli in se prepustiva plesu. Pri tem nama je pomagal tudi Luca na pripravah že jeseni.”
Najboljši člani od leve proti desni Miha Vodičar in Nadija Bičkova, Matej in Špela Kralj, Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko ter četrtouvrščena Andraž Snoj in Olga Muravska, ki sta na državno prišla direktno iz Moskve.
Še posebej razpoložena sta bila tudi drugouvrščena Miha Vodičar in Nadija Bičkova (PK Fredi), katerih privatne poti so se začele pred letom dni razhajati  prav na državnem prvenstvu. Nadija je našla novo ljubezen v Petru Klincu, lanskoletnemu mistru Slovenije, Mihi pa je pred pol leta začelo srce utripati za Sanjo Arlič.
Miha Vodičar v objemu nove izvoljenke Sanje Arlič.
“Zadovoljna sva z nastopom, bila sva neobremenjena, jaz pa še posebej, ko sem uredil vse misli v glavi, in najin letošnji fokus je seveda svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov, kjer si želiva osvojiti prvo mesto,” je po tekmi povedal zadovoljni Miha.
Drugouvrščena Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta bila zadovoljna z nastopom.
Tretji par na članskih stopničkah je bil Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko (PK Urška). Jasmina je prav na dan prvenstva praznovala šestindvajseti  rojstni dan. ”Obranila sva lansko tretje mesto in to je vsekakor lepo darilo za rojstni dan in dobra odskočna deska za mednarodna tekmovanja.” Sicer pa je Jasmina plesala v popolnoma novi obleki, ki je nastala sicer v njeni kreaciji, a izpod rok Nataše Ambrož. Cena pa vrtoglava 2000 evrov. “Perje je tisto, ki je najdražje, ampak za obleko “šparam” celo leto in tudi v njej bom preplesala celo leto."
Jasmina Arko in Aleksej Rubtsov na tretjem mestu in z veliko perja na obleki.
Sicer pa je še nekaj plesalk blestelo v Natašinih oblekah. Anja Pritekelj, ki je z bratom Matejem (PK Mirandance) zmagala v kategoriji starejših mladincev, si je zaželela obleko v posebnem odtenku lila barve in jo tudi dobila, čeprav je moral oče Miran, ki ju tudi trenira, odšteti zanjo okoli 1600 evrov. Bila pa sta vesela zmage, saj sta morala lani zaradi Matejeve poškodbe na plesišču tekmovanje prekiniti. A tudi letos se je nekaj podobnega zgodilo Anji, teden dni pred prvenstvom je namreč hodila k fizioterapevtu, da ji je pomagal sanirati nategnjeno mišico na hrbtu, a očitno ni bilo tako usodno, saj sta brez vidnega problema priplesala na prvo mesto.
Matej in Anja Pritekelj sta zmagovalca med starejšimi mladinci.
Med mladinci sta slavila lanskoletna druga Žiga Tantegel in Nuša Črnko iz PK Pingi, ki sta bila zmage izjemno vesela. “Sva veliko trenirala in zelo sva vesela.”
Žiga Tantegel in soplesalka Nuša Črnko sta zmagala med mladinci; Nuša se je odločila za črno eleganco.
Med mlajšimi mladinci je bilo zelo napeto in na koncu veselo v taboru družine Zagorac. Hčerka nekdanjega poslanca stranke Lipa Boštjana Zagorca, Lana, je končno stopila na najvišjo stopničko in s soplesalcem Galom Mlakerjem postala državna prvakinja. “Zmago sva pričakovala, sva pa tudi veliko trenirala,” sta povedala člana PK Pingi. Lana je plesala v turkizni obleki za 650 evrov, ki jo je izdelala Gigadance, oblikovalka, ki predvsem skrbi za obleke na štajerskem koncu.
Lana Zagorac je z zmago razveselila očeta Boštjana in soplesalca Gala.
Tudi lanskoletna druga med pionirji Uroš Lazič in Sara Cvetkovič iz PK Samba sta trenirala z vso močjo in si priplesala naslov državnih prvakov.
Uroš Lazič je s soplesalko Saro Cvetkovič premagal drugouvrščenega brata Miloša.
Med mlajšimi pionirji je tekmoval samo en par, ki je tako avtomatično postal najboljši. Brin Hlade in Tosia Žerak Robar prav tako iz PK Samba sta postala par šele pred mesecem dni in bila neskončno vesela zmage.
Ena in edina med mlajšimi pionirji Brin Hlade in Tosia Robar Žerak.
V najstarejši kategoriji, seniorski, nastopata že nekaj časa samo dva para, in še to zakonska. Albert in Mateja Zorko sta  bila druga, Vitam in Barbara Kodelja pa znova državna prvaka. Na plesišču sta bila izjemno sproščena, čeprav sta na prvenstvo prišla direktno iz Berlina, kjer je njun dom. ”Malo sva utrujena, saj sva priletela nekaj ur pred prvenstvom na graško letališče in se potem hitro odpeljala proti Pesnici. Bila sva sproščena, čeprav morava še malo delati na še bolj sproščenem nastopu. Tudi letos želiva zmagati odprto prvenstvo Nemčije in seveda si želiva še kakšen par več v naši kategoriji na državnem prvenstvu”, je bil zadovoljen Vitam.
Elegantna zakonca Kodelja nadaljujeta serijo zmag na državnih prvenstvih v standardu med seniorji.
Televizijsko reportažo z državnega prvenstva si lahko premierno ogledate v torek, 8.2.2011 ob 20.15 na TV Paprika.
Foto galerijo z državnega prvenstva si oglejte na www.fotomesec.com
Vse rezultate pa na www.plesna-zveza.si

View Gallery 13 Photos