Bosta Anže Škrube in Maestro ob nastop na Eurosongu in Viktorjih?

Nastop fantov iz ekipe Maestro je pod vprašajem.

Ko je letošnja zmagovalka Eme Maja Keuc za MMC izjavila: “Slišali smo ogromno kritik, da plesalci niso potrebni pri tej pesmi. In tudi sama sem bila že na začetku malo skeptična glede tega, čeprav sta Anže in Matic opravila odlično delo. In mislim, da je bilo super," in dodala, da  obstaja manjša možnost, da bodo še razmišljali o kakšnem plesalcu, če bodo izbrali malo modernejši aranžma, smo preverili, kaj o njeni izjavi meni frontman Maestra Anže Škrube in če o tem sploh kaj ve. “Nisem prebral Majine izjave, zagotovo gre spet za kakšen trač. Res se sicer še ne ve točno, kako bo, ker se z nacionalko še dogovarjamo. Ravno ta teden imamo sestanek in pretehtali bomo vse možnosti, kaj bi bilo najboljše. Razmišljamo o dveh plesalcih, celo treh ali pa samo dveh backvokalistkah in enem plesalcu. Nimamo pa še nobenega podatka o velikosti evrovizijskega odra in lahko, da se odločimo, da Maja nastopi tudi brez plesne spremljave.”

Anže in Miha sta po besedah Maje Keuc dobro opravila svoj plesni del, a pripombe, da nista sodila v kontekst pesmi, je Maja tudi upoštevala.
Eno pa je jasno, da bo Anže Škrube postavil celotni Majin nastop s plesom ali brez. Sicer pa ima Anže z Evrovizijo že izkušnjo, oblikoval je namreč nastop Quartissima v Moskvi, ko so odgovorni s TV SLO brez razloga odpovedali sodelovanje Mihi Alujeviču, ki je Quartissimu zrežiral nastop na Emi. Zato se seveda takoj postavlja vprašanje, ali nima slučajno odgovorna ekipa z Andrejem Hoferjem na čelu spet za bregom kakšne koreografske zamenjave.
Na letošnjih Viktorjih skupine Maestro ne bo.
Škrubetu in njegovi ekipi pa datumsko letošnja Evrovizija tudi sicer ne godi preveč, saj so fantje terminsko popolnoma razprodani. “Uf, precej veliko zadev imamo na programu. Z znanim plesalcem in pedagogom Nickom Bassom delamo skupno workshop turnejo po Evropi, zasedeni smo tudi z nastopi za pevko Inno, dogaja se…" Odpovedali pa so tudi sodelovanje na letošnji podelitvi nagrad za medijske dosežke Viktorji 2010. “Po pogovoru z režiserko prireditve Barbaro Zemljič smo se odločili, da ne bi bilo dobro, da v tako kratkem času med Emo in Viktorji spet nastopimo. Z Emo smo pustili odličen vtis in naša kreativnost je prišla maksimalno do izraza. Zdaj bomo imeli malo medijskega miru,” je zaključil Anže, čeprav ga organizatorji nagovarjajo, da se pojavi vsaj med viktorskimi podeljevalskimi pari.