Anže Škrube dvakrat najboljši na svetu

Maestro so obranili naslov svetovnih prvakov v hip hopu.

V Bochumu v Nemčiji se je od četrtka pa do nedelje odvijalo svetovno prvenstvo v hip hopu, breaku in electricu. Vse dni so slovenski plesalci osvajali visoka mesta in še boljše uvrstitve, a na koncu, v nedeljo se je zgodil creme de la creme s skupino Maestro, ki jo vodi Anže Škrube. Priplesali so si dva naslova svetovnih prvakov v hip hopu, in sicer članska mala skupina Maestro boys in članska formacija 300. Anže je za naš portal sporočil: "V užitek je plesati pred tako številčno publiko, ki te maksimalno podpira; energija v finalu je bila fenomenalna. S skupino smo medsebojno tako povezani, da se to pozna tudi na odru. Z branitvijo naslova svetovnih prvakov smo ponovno dobili novo odskočno desko za naprej, vendar že jutri, ko se vrnemo, pričnemo trenirati za novo sezono oddaje Parada, tako da časa za počitek ne bo."

Maestro in koreografija 300 je prepričala tudi sodnike na svetovnem prvenstvu v hip hopu.
Počitka ni bilo tudi za bronaste uvrstitve za Go breakers (PK Urška NG) – break dance team člani in članski electric par Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale). Andraž se je tretjega mesta zelo razveselil: "Upanje nikoli ne umre. Končno nama je uspelo po nekaj letih, neizmerno se veseliva. Tretjemu mestu na evropskem prvenstvu sva dodala še tretje na svetovnem. Trud je poplačan, seveda ne bova spala na lovorikah. Še vedno bova trdno trenirala."
Dejan Djurovič in Andraž Mrak sta tretji electric članski par na svetu.
O ostalih uvrstitvah naših plesalcev in plesalk pa poroča Vesna Vučajnk s Plesne zveze Slovenije. "Tudi v petek in v soboto so bili slovenski plesalci v Bochumu nadvse uspešni. Zbirki iz prvega tekmovalnega dne so dodali 3 srebrne in 3 bronaste medalje, kot najboljša je bila ocenjena tudi produkcija. Naslov podprvaka si je priplesal hiphopar Gašper Kunšek (Blejski plesni studio) med mladinci. Po njegovem zgledu je po srebru posegla tudi mladinka Nika Jagodic (PK Bolero LJ), na stopničkah pa se ji je pridružila še Nika Bolčič (Blejski plesni studio) z bronom. Dvojnemu slavju smo bili priča tudi med break dance solisti mladinci. Srebro si je priplesal David Cimerman (PK Zeko), bron pa njegov klubski kolega Aleš Ivanuša. Klubski uspeh sta dopolnila še Luka Pučko s 5. in Andi Vuk s 6. mestom.
Med člani je v breaku tekmoval le Edi Činej (PK Urška NG), ki je osvojil 9. mesto. Svoj talent so pokazale tudi mladinske hip hop formacije. Najuspešnejša je bila formacija Crazy night (PK Bolero LJ), ki si je priplesala bron.

Nika Kljun je popeljala mladince na tretje mesto na svetu.
Tik za stopničkami se je na 4. mesto uvrstila formacija Doesn’t matter who’s wrong or right (Blejski plesni studio), 10. mesto pa je osvojila formacija Dreaming with our feet (Plesni studio Novo mesto). Pomerile so se tudi produkcije in med vsemi so sodniki najbolje ocenili prav slovensko produkcijo Make a change (PK Urška LJ).
Svoje delo na plesnem podiju so zaključili tudi hop hop člani, najboljšo uvrstitev je Sloveniji priplesal Miha Furlan s 15. mestom. Slovenija se je veselila tudi novega naslova svetovnih prvakov in sicer v disciplini hip hop pari mladinci, kjer sta se na najvišjo stopničko povzpela
Nika Bolčič in Gašper Kunšek (Blejski plesni studio). Na 5. mesto pa sta se uvrstila Jan Marolt in Nina Strmljan (PK Bolero LJ). S tekmovanjem so zaključili tudi članski pari, kjer sta se stopničkam najbolj približala Aleš Trdin in Žiga Mlakar (PK Bolero LJ) s 7. mestom. Naslova podprvakov sta se veselila pionirska plesalca electric boogieja Anja Štefančič in Janez Štrukelj (PK Miki Domžale).
Janez Štrukelj in Anja Štefančič sta v pionirski konkurenci postala druga na svetu v electric boogieju.
Stopničke, in sicer bron, so si priplesali tudi mladinci breakerji The chosen ones jr. (PK Zeko), na 7. mesto pa so se uvrstili Go-breakers pantheras (AGK Panter). Odlično 5. mesto si je priplesala pionirska hip hop formacija Slovenia got talent (Plesni studio Novo mesto). Finalu pa sta se približali tudi dve mali skupin, in sicer z 9. mestom Krejzi kats (PK Bolero LJ) – hip hop male skupine pionirji in z 8. mestom Bol star bol nor (Plesni studio Novo mesto) – hip hop male skupine člani 2. Med hip hop pionirji si je s 13. mestom najboljšo uvrstitev priplesal Luka Mravlje (PK Urška LJ)."

View Gallery 5 Photos