1. mesto za Domna Krapeža in Natašo Karabey. Postala sta evropska prvaka!

Domen Krapež in Nataša Karabey na Poljskem (foto: FB)

Po osvojenem Blackpoolu Domen in Nataša nadaljujeta serijo zmag na plesnem parketu!

Slovenski plesalci, ki tekmujejo pod okriljem plesne zveze WDC, znova navdušujejo. Tokrat sta postala evropska prvaka med profesionalci v standardnih plesih Domen Krapež in Nataša Karabey. Par sicer pleše za Nemčijo, a zmaga je polovično tudi slovenska. Po uspehih na slovitem Blackpoolu, o katerih smo pisali tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/uspeh-vseh-uspehov-slovenski-plesalci-osvojili-sloviti-blackpool-domen-krapez-prvic-v-zgodovini-profesionalnega-plesa-postal-zmagovalec-v-standardu-prasnikar-averkijeva-pa-clanska-zmagovalca-v-la/, sta Domen in Nataša osvojila poljsko občinstvo in seveda sodnike ter na družbeno omrežje Facebook zapisala: “Včeraj sva postala WDC evropska prvaka. Čestitava tudi najinima prijateljema Andreju Mosejcuku in Kamili Kajak-Mosejcuk ter celi ekipi Polish Dance Festivala, ki ste naredili ogromno delo. Hvala, Poljska za ta čudovit spomin.

Domen in Nataša z organizatorjema tekmovanja Andrejem in Kamilo Mosejcuk (foto: FB)

V kraju Ozarow Mazowiecki v kongresnem centru hotela Mazurkas se je evropsko prvenstvo v standardnih plesih za profesionalce odvijalo v okviru festivala Polish Dance Festival, ki traja še danes. Tekmovalo je petnajst parov, med sodniki ni bilo našega predstavnika, kar je tudi redkost, saj se večina slovenskih sodnikov odloči za sodelovanje s konkurenčno plesno zvezo WDSF, katere članica je tudi naša Plesna zveza Slovenije. Ampak rezultati naših parov v tej zvezi so bolj klavrni in nikakor niso primerljivi z uspehi parov v zvezi WDC.

Fredi Novak leti v Dubaj (foto: Marko Mesec)

Bo pa v sodniški ekipi sedel 6. novembra v Dubaju Fredi Novak, ki se je odzval povabilu še ene plesne zveze, in sicer WDO (World Dance Organisation), ki je bila ustanovljena leta 2019 v Angliji. Fredi bo sodil njihovo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih za profesionalce. Priznam, malo sem zmedena od vseh teh plesnih zvez.