Uspeh vseh uspehov. Slovenski plesalci osvojili sloviti Blackpool. Domen Krapež prvič v zgodovini profesionalnega plesa postal zmagovalec v standardu; Prašnikar & Averkijeva pa članska zmagovalca v latinu!

Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva (levo) ter Domen Krapež in Nataša Karabey

Plesna meka Blackpool je slovenska!

Po dobrem letu dni odsotnosti se je z majskega termina preselilo na konec avgusta oz. september eno največjih tekmovanj Odprto prvenstvo Velike Britanije, popularno imenovan kar Blackpool. Plesalci so se nanj pripravljali tudi v času korone, ko je bil ‘lockdown’, in vsi so se želeli vrniti na parket v vsem svojem sijaju. Slovenci smo zato lahko zelo ponosni, saj sta aktualna svetovna prvaka Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva osvojila prvo mesto v kategoriji članov v latinskoameriških plesih. V njuni dolgoletni karieri jima je namreč manjkal le še ta naziv.

Saška in Klemen v oddaji Parada plesa (foto: Lea Slapar)

Uspeh je dopolnil Domen Krapež, ki sicer z Natašo Karabey pleše za Nemčijo, saj je kot prvi Slovenec osvojil prvo mesto v kategoriji profesionalcev v standardnih plesih. Tako Klemen kot Domen sta mi obljubila izjavo in jo objavim, ko prispe.

Domen Krapež in Nataša Karabey

Sta se pa z zapisom na družbenem omrežju FB oglasila zakonca Fredi in Daniela Novak, ki sta s slovenskimi plesalci seveda zelo povezana. Ob Domnovi zmagi sta napisala: “Iskrene čestitke za zgodovinsko zmago! Domen Krapež je postal prvi Slovenec, ki je zmagal na najprestižnejšem plesnem tekmovanju, Odprtem prvenstvu Velike Britanije v Blackpoolu, v profesionalni konkurenci! Domen sicer s plesalko in partnerko Natascho Karabey zastopa barve Nemčije, vendar ni zato nič manj naš! Veselimo se izjemnega uspeha in smo nadvse ponosni, da je v tem tednu že naš drugi plesalec dvignil zmagovalni pokal v Blackpoolu.”

Fredi in Daniela Novak (desno) sta bila do korone redna obiskovalca blackpoolskega festivala; na fotografiji s hčerko Tjašo Novak.

Ob zmagi Klemna in Aleksandre pa zapisala: “Vidva sta popolna vzornika za vse tiste, ki sanjajo o takem uspehu! Vsi, ki smo vaju leta in leta gledali v dvorani, pa spremljali vajino predanost tudi izven dvorane, vemo, da sta si to prestižno nagrado prigarala! Pa če pomislimo na vse prepreke v koronskem času, ko nista niti najmanj klonila, še celo bolj fokusirana sta bila in opravila večino dela sama, brez pomoči oz. prisotnosti trenerjev! Vsaka čast obema! Iskrene čestitke!”

Dedee Koželj in Uroš Lazič sta se udeležila velikega Blackpoola; na fotografiji pa z enega od državnih prvenstev. (Foto: Marko Mesec)

Vtise s tekmovanja v dvorani Winter Gardens pa bo za naš portal napisala plesalka Dedee Koželj, ki se je s soplesalcem Urošem Lazičem tudi udeležila tekmovanja.