Plesati je zabavno in čudovito!

Pozdravljena, Lejla. Pripadlo ti je mesto, da boš prva, ki se bo predstavila našim bralcem in bralkam v letu 2018. Pa nam povej, kako si preživela minule praznične dni in kakšno zaobljubo si si zadala za to leto?
Božične praznike sem preživela na smučkah v italijanskem smučarskem centru, Livignu. Novo leto pa sem dočakala skupaj s svojimi sestričnama in bratrancem v Kranjski Gori, kjer smo točno ob polnoči spuščali rakete. Ob tem sem si zaželela, da bi v prihajajočem letu 2018 še več plesala, po možnosti, da bi nastopala kot solo plesalka. Želela sem si tudi, da bi se z Luno (Merhar, op. u.) v duo plesu dobro uvrstili na vseh tekmovanjih. Prav tako pa si želim tudi dobrih uvrstitev z malo in veliko skupino.

… z Luno …
Je bilo leto 2017 naklonjeno? Kaj je bilo dobrega ali celo odličnega in kaj malo manj?
Da, bilo je več kot uspešno, saj smo z malo skupino postale državne prvakinje in z veliko skupino vice državne prvakinje, tako da sem se uvrstila na svetovno prvenstvo, ki je bilo decembra v Varšavi na Poljskem.

In po navadi na začetku intervjuja prosim, da se vsak predstavi v kratkem stavku. Kdo si, Lejla Hiti, in kam si namenjena?
Moje ime je Lejla Hiti, stara sem 11 let in imam dva starejša brata. V življenju bi rada postala dobra plesalka in pozneje učiteljica plesa. Ker pa me zelo zanimajo živali, bi tudi rada postala veterinarka. Vem, da je za v treba vložiti veliko truda.
… levo Tadeja, desno Mimi …
Si članica Plesnega centra Mimi. Kako se je sploh pojavil ples v tvojem življenju? Je kdo vplival na to, da se ukvarjaš s plesom?
Bolj po naključju, v vrtcu sem se priključila plesni skupini Etnika in ugotovila, da zelo uživam v plesu. S plesom sem nadaljevala v Plesni šoli Urška, ki se je pozneje preimenovala Pod kupolo, pri plesni trenerki Mimi Marčac Mirčeta, ki je v meni videla, da imam plesni talent. Hkrati pa sem obiskovala še plesni tečaj Ples Plus, ki je potekal v okviru osnovne šole. Pozneje sem svojo plesno pot nadaljevala v Plesnem centru Mimi, ves čas pod okriljem plesne trenerke Mimi in njene pomočnice Tadeje.
Ko smo se srečali na Poljskem, so bili za tabo že vsi nastopi. Zanima me, kako doživljaš vsa ta tekmovanja, zakaj sploh tekmuješ?
Priprave na plesne nastope so bile zelo intenzivne, morala sem biti osredotočena na pravilno izvedbo plesnih korakov, tako da sem v to vložila veliko truda in tudi časa. Pred tekmovanjem sem se počutila zelo sproščeno in tudi na sami tekmi sem zelo uživala.
… velika formacija …
Tekmuješ v jazzu in šovu. Zakaj ravno ti dve smeri?
Ker sta mi ti dve smeri najbolj všeč in tudi po mnenju plesne trenerke Mimi Marčac Mirčeta imam prav v teh dveh zvrsteh plesa največ možnosti za večje uspehe.
… mala skupina …
Na katere dosežene rezultate, uspehe si najbolj ponosna?
Najbolj sem ponosna na osvojeno 9. mesto na svetovne prvenstvu v Varšavi z malo skupino v jazzu in na 13. mesto z veliko skupino, prav tako v jazzu, tudi na svetovnem prvenstvu v Varšavi. Poleg tega sem ponosna še na osvojeno 1. mesto z malo skupino v jazzu na državnem prvenstvu, 2. mesto v formaciji v jazzu na državnem prvenstvu, 4. mesto z malo skupino v šov plesu na državnem prvenstvu, 12. mesto v kategoriji duo šov ples na državnem prvenstvu.
Zdi se, da si zelo predana plesu. Ni dvoma, kajne?
Treniram trikrat na teden po dve uri in pol, pred svetovnim prvenstvom pa štirikrat na teden po dve uri in pol.
Čemu pa je namenjen preostali čas? Najbrž šoli.
Obiskujem 6. B razred OŠ Riharda Jakopiča,  zelo rada se družim s sošolkami, veliko časa pa namenim tudi šolskim obveznostim.
Kaj te poleg plesa še zanima?
Z družino veliko časa preživimo v naravi, pozimi smučam, poleti pa kajtam. V prostem času zelo rada rišem in ustvarjam.
Vidiš svojo prihodnost v plesu ali kje drugje?
Da, svojo prihodnost vidim v plesu, saj bi zelo rada postala dobra plesalka, pozneje tudi plesna učiteljica.
Imaš mogoče kakšno značilnost, po kateri si prepoznavna, da okolica reče, da, da, to je pa naša Lejla. Nam zaupaš?
Ja, v šoli me poznajo pod vzdevkom ‘Hiti’. Sošolci me tako kličejo, ker sem hitra v teku, saj imam z atletskih tekmovanj osvojenih šest medalj (dve bronasti, dve srebrni in dve zlati).
Plesati pa je …?
Zabavno, čudovito.
Hvala za iskrene odgovore in naj ti bo leto 2018 naklonjeno!

View Gallery 7 Photos