Prihaja Briljantina. Prijavite se na avdicijo in postanite del zmagovalne ekipe Jureta Franka!

Prav zanimivo bo videti, kdo bo skočil v Grease čevlje Johna Travolte in Olivie Newton John.

Producent muzikala Mamma Mia! Jurij Franko in produkcija Prospot razpisujeta avdicijo za muzikal Briljantina. Iščejo tako igralce kot pevce in seveda plesalce. Za plesalce je pogoj poznavanje plesnih slogov – jazz dance, latino dance, hip-hop, rokenrol –, občutek za sceno in osnovne metode petja ter igre. Neobvezno pa gimnastični triki in akrobacije.

Mojca Horvat se je poslovila, ostaja pa režiser Jug Radivojević.
Naj vas potolažim, da tokratne koreografske vajeti ne bo imela v rokah Mojca Horvat (producent se ji je zahvalil za sodelovanje že po muzikalu Mamma Mia!) in je tokrat zaupal koreografijo srbski plesni dami Milici Cerović, ki jo mnogi plesalci poznajo s tekmovanj mednarodne plesne zveze IDO. Milica je diplomirana na fakulteti za umetnost scenskega giba na oddelku za teorijo sodobnega plesa v Parizu, zdaj pa je uspešna s šolo Dance Factory iz Novega Sada, koreografira za srbske televizije in v gledališča.
Milica Cerović je znana srbska koreografinja, ki bo zamenjala Mojco Horvat.
Če sem malo zmajala z glavo, zakaj vendar povabiti v ekipo tujega koreografa pri množici domačih, sem vsaj delno potolažena, da bo Milici pri koreografiranju pomagal slovenski koreograf, plesalec in pedagog Matevž Česen. Kot sokoreograf in vodja plesalcev bo tudi ves čas delal s celotno ekipo v Sloveniji.
Matevž Česen bo sokoreograf in vodja plesalcev.
Režiser ostaja isti kot pri Mamma Mii!, in sicer Jug Radivojević. In še nekaj je potrjenih imen – prevajalec pesmi bo Tomaž Domicelj, prevajalec besedila Boštjan Gorenc – Pižama, glasbeni vodja Patrik Greblo in scenograf Aleksandar Denić – Sale. Torej gremo na avdicijo. Prijavite se na mejl info@mammamia-muzikal.si s podatki, ki naj vsebujejo: ime in priimek, kontakt (telefon in e-mail), izjavo z naslednjo vsebino: S prijavo se strinjam, da se posnetki z avdicije uporabijo za namen javnega predvajanja, kratko biografijo (izobrazba, izkušnje), fotografijo in poudarite, da se prijavljate kot plesalec/plesalka! Avdicija bo potekala tri dni in sicer od 12. do 14. januarja, lokacijo pa vam bodo sporočili naknadno.
Darko Brlek, Jurij Franko in Boštjan Gorenc – Pižama (foto: Festival Ljubljana/Mediaspeed)
Že konec minulega leta pa se je v ljubljanskih Križankah odvila konferenca za medije. Na njej sta direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, Darko Brlek, in producent ter direktor podjetja Prospot d.o.o., Jurij Franko, predstavila nov skupni projekt. Po rekordnem številu ponovitev predstav v Križankah muzikal Mamma Mia! še naprej ruši vse rekorde v gledanosti, saj ga je videlo že več kot 120.000 Slovencev, dvorane povsod po Sloveniji pa so še vedno polne. Tudi lanska jubilejna stota predstava v Križankah je bila razprodana do zadnjega sedeža. Junija 2018 bo v Križankah premiera novega licenčnega muzikala, ki bo plod sodelovanja Festivala Ljubljana in podjetja Prospot. Predvidenih je več ponovitev predstave v juniju in avgustu. Še nekaj podatkov o Briljantini, da vam osvežim spomin: "Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni Kingston Mines Theatre v Chicagu. Leto pozneje je bila Briljantina premierno uprizorjena tudi na Broadwayu. Zgodba o zlati dobi rokenrola, ki se dogaja konec petdesetih let, zgodba o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, a z enako željo po prijateljstvu, zgodba o ljubezni, odraščanju in dozorevanju, sanjah in upanjih o prihodnosti je večna tema in razlog za uspeh predstave tudi 45 let po premieri. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.
Briljantina v nepozabni filmski različici

K svetovnemu uspehu muzikala je prav gotovo pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John. Film Briljantina sodi med pet najpopularnejših filmskih muzikalov vseh časov, glasba iz filma pa je prodana v milijonskih nakladah in je bila nominirana za nagrade oskar in zlati Globus. Tudi v Sloveniji je bil film velika uspešnica in mnogi so se takrat učiti plesnih korakov, ki so jih videli v filmu,"
so besede Jurija Franka.
Bo Brijantina dosegla enak uspeh kot Mamma Mia?
In vsi si želijo, da bo Briljantina nova uspešnica, ki bo primerljiva z uspehom muzikala Mamma Mia!

View Gallery 7 Photos