Novoletno voščilo. Minka Veselič Kološa. Z razprtimi krili v nove mavrične svetove!

Minka Veselič Kološa bo letos organizirala že 33. Zimsko plesno šolo.

Vsak konec pomeni nov začetek, nove priložnosti, nove ideje, nove dogodivščine .., ki nam dajo spet nove izkušnje in spoznanja. Tako tudi  leto 2017 ni bilo nič drugačno. Vedno znova nekaj pričakujemo, potem doživimo in na koncu potegnemo črto.

Fraktalnost (foto: Saša Huzjak)
Pri evalvaciji opravljenega plesnega programa na JSKD OI Maribor me navdušujejo dosežki posameznikov in plesnih sredin, ki uspešno preplešejo vse piramidalne nivoje naših skladovih plesnih revij, se zavihtijo na državno in mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, urijo svoje sposobnosti na raznih delavnicah, zimski in poletni plesni šoli in se popolnoma zapišejo plesni prihodnosti. Gibljive podobe večnosti so veličastno predstavile 30. letnico kontinuiranega plesnega izobraževanja v Plesni izbi Maribor, kjer so pedagogi in koreografi obudili nekatere pomembne koreografske presežke minulega časa in na ta način povezali preteklost s sedanjostjo ter nakazali prihodnost, za katero pa se ni bati.
Pričakovanja so uresničena in za to sem hvaležna tako mojim doma kot sodelavcem v službi. Želje pa vedno obstajajo in zato so, da jih skušamo uresničiti. Seveda če so le-te realne, sicer so lahko razočaranja prevelika.
Zimska plesna šola s pedagogom Simonom Wehrlijem (foto: Saša Huzjak)
Naj bo vsem plesnim ljubiteljskim in poklicnim plesnim ustvarjalcem leto 2018 polno novih idej, izzivov, uspehov, naj najdejo sebe v plesu in ples v sebi ter naj upajo z razprtimi krili poleteti v nove mavrične plesne svetove!
Pred smrečico, ki sta jo ustvarila z možem Brankom.
Bralcem portala Parada plesa želim čim več namenjene pozornosti branju plesnih dosežkov naših mnogih plesnih umetnikov in iskrenih navdušencev nad slovensko plesno ustvarjalnostjo! In še čisto posebna želja za glavno šefico Parade plesa, da bo s tako pozornostjo, ljubeznijo in znanjem delila mnoge plesne zgodbe z vsemi nami še naprej! Naj bo torej čisto preprosta želja za vse, da bo zdravo, zadovoljno, iskreno, navdihujoče,  navdušujoče … 2018! (novoletno voščilo Minke Veselič Kološa, strokovne sodelavke za ples JSKD, območna izpostava Maribor)

View Gallery 4 Photos