David Stojanovič po izpadu iz šova Slovenija ima talent. Nad odločitvijo žirije sem bil razočaran in tudi malo presenečen!

David Stojanovič na odru šova Slovenija ima talent (foto: Damjan Žibert)

Plesalec David Stojanovič se je minulo nedeljo v šovu Slovenija ima talent uvrstil med tri najboljše, ki so si po mnenju gledalcev, ki so glasovali, zaslužili uvrstitev v finale; ker je pevka Ana Grdadolnik dobila največ glasov, je šla naprej, o usodi Davida in Martina Arbija je znova odločala žirija; razplet vam je verjetno poznan. David je žal obtičal v polfinalu!

Dragi David, pozdravljen in čestitke, da si šel skozi sito in rešeto šova Slovenija ima talent; več kot odličen nastop v polfinalu, ampak tu se je ustavilo. S kakšno zamislijo o uvrstitvi si se pripravljal na nastop, kaj se je ‘motalo’ po tvoji glavi tedne pred nastopom?
Zdravo. Najlepša hvala! Mislil sem, da bom prišel naprej. Iskreno, sem bil kar nervozen, hkrati pa sem se zelo veselil polfinalnega nastopa.

In kako je bilo na odru, tik preden se je žirija odločila, da ne greš naprej, z izjemo Ane Klašnje, ki ti je dala svoj plus?
Imel sem dober občutek, hkrati sem bil pa nervozen.
Si razočaran nad odločitvijo žirije, saj si bil glede na odzive in klice gledalcev favorit?
Nad odločitvijo sem bil razočaran in tudi malo presenečen.

(foto: Damjan Žibert)

Od kod zamisel za točko Jocker? Si jo pripravil sam, s pomočjo atija ali koga tretjega? Bila je zelo odrasla, saj je tudi tema hudičevo odrasla, kajne?
Zamisel sva dobila od plesalca Bdasha iz Amerike. Točko (koreografijo) sva sestavila sama z očijem. Se strinjam, da je bila tema odrasla. In tudi bil je namen, da jo tako uprizorim.
Si verjetno želel sporočiti tudi nekaj s to točko, ne samo da izjemno obvladaš gib?
Sporočilo te točke je, kako lahko negativno vplivajo ljudje in okolica na osebo, ki je bila hendikepirana in neškodljiva, in da če se ta oseba na videz ‘čudno’ obnaša, še ne pomeni, da je ta oseba čudak.
Si spremljal tudi nastop Žigana Krajnčana, si imel čas in koncentracijo?
Tam nisem imel časa, zato sem si nastop pozneje pogledal na televiziji in njegova točka je bila zelo kreativna. Žigan ima res zelo lep glas.
Kaj bi ti prinesla zmaga na šovu Slovenija ima talent?
Iskreno – res nimam pojma.
Boš gledal finale oddaje?
Mogoče.

Pred leti na tekmovanju

Kam naprej, o čem razmišljaš?
Trdo bom treniral. Razmišljam pa – kot sem že večkrat omenil – da postanem svetovno znan koreograf,plesalec in znan v svetu šov biznisa.
In še zadnje vprašanje, ker je ravno konec leta. Kaj želiš sebi, soplesalcem, pedagogom, koreografom ob koncu leta?
Da bomo vsi dolgo, zdravo in srečno živeli in da bomo počeli dobra dejanja!
Hvala ti za intervju, vi pa lahko Davida spoznate v intervjuju za Parado plesa novembra 2018.

David je bil gost oddaje skupaj z Izo in Zalo Teršek.