Zakaj se dekleta odločajo za ples ob drogu?

Ples ob drogu osvaja svet.

Zanimivo razmišljanje nam je poslala Tina Perko, lastnica plesnega studia Mademoiselle, o tem, zakaj se dekleta sploh odločajo za ples ob drogu. Takole pravi: "Ples ob drogu osvaja svet. Kako tudi ne, saj gre za nadvse zabavno športno dejavnost, v kateri se združujeta kardio vadba in vadba za moč, ki ju nadgrajuje umetniški pridih. Ples ob drogu v našem studiu poučujemo že od leta 2009 in smo pionirji v poučevanju te športno-umetniške discipline pri nas, vsem tistim, ki še vedno oklevate, ali bi poskusile ali ne, svetujem, da svoja prepričanja in predsodke pustite pred vrati dvorane in plesu ob drogu daste priložnost. Mademoiselle združuje dekleta oziroma dame, ki si želijo povečati samozavest, pridobiti moč in vztrajnost, biti bolj ženstvene, zapeljive in elegantne. K nam prihajajo ambiciozne in aktivne ženske, ki želijo uresničiti svoje sanje in želje, hkrati pa tudi na vso moč uživati v življenju. In zagotavljam vam, da je ples ob drogu pravo orodje za to. Ko enkrat poskusite, boste zagotovo še prišle. Ples ob drogu človeka preprosto zasvoji.

Tina Perko
 

V prenatrpanih urnikih in številnih obveznosti ljudje pogosto pademo v sivo rutino, v kateri se nam dan zdi enak dnevu. V službo se vedno peljemo po isti poti, nakupujemo v istih trgovinah, jemo isto hrano, gledamo iste programe … In ko tako plujemo skozi življenje, si zagotovo vsaj kdaj zaželimo, da bi poskusili kaj novega. Naredili nekaj, česar nismo še nikoli. Ampak hitro se nam oglasi tako zelo poznani glas, ki pravi: Kaj če … [vstavite poljuben izgovor / strah / prepričanje]? V današnjem, pretežno sedečem življenjskem slogu, je dobrodošla čista vsaka oblika gibanja. S plesom ob drogu treniramo večino mišic, kar potrjujejo tudi ženske, ki obiskujejo to obliko vadbe. Veliko deklet na začetku preceni svoje sposobnosti, zato jim, če niso takoj uspešne pri vseh elementih, to vzame kar nekaj volje in motivacije. In zaradi tega marsikatera odneha. A tiste, ki vztrajajo, so nad rezultati redne vadbe navdušene in sčasoma le še povečujejo število tedenskih obiskov. Ko enkrat usvojimo osnove in pridobimo mišično moč, je čas za zahtevnejše elemente in tu se šele začne prava zabava. Zato se res izplača vztrajati. Z redno vadbo ne krepimo le telesa, ampak se izboljšujeta tudi naša samopodoba in samozavest. Neizmerno vesela in ponosna sem, ko vidim izjemne napredke plesalk. Napredek ni viden le v dvorani, ampak se odraža tudi v vsakdanjem življenju. Poudarjam, kako pomembno je, da nekdo vztraja, da vadba poteka v spodbudnem in pozitivnem okolju. Za marsikatero žensko, ki obiskuje treninge plesa ob drogu, je naš studio kot drugi dom, kjer se počuti popolnoma sprejeto. Prav slednje se mi zdi ključnega pomena in k temu tudi sama ves čas stremim. Ženske spodbujam, da se sprejmejo, da vzljubijo svoje telo.

Poskusite se spomniti, kdaj ste se nazadnje resnično zabavali, pozabili na vse skrbi in dovolili otroku v sebi, da se resnično izrazi brez zadržkov. Žal ljudje življenje prevečkrat jemljemo pretirano resno. Stresu dopustimo, da se zaleze v čisto vsako poro našega telesa. In ko smo pod stresom, hitro postanemo anksiozni, tesnobni, depresivni. To pa na dolgi rok ne prinaša ne zdravja ne sreče ne dobrega počutja. Ples ob drogu pozitivno vpliva tako na naše telesno kot čustveno oziroma duševno zdravje. In to drži kot pribito. Intenzivna ura plesa ob drogu nam pomaga, da hitro preženemo črne misli, se sprostimo in prepustimo in na koncu začnemo resnično uživati ter se zabavati. Po končani vadbi smo bolj mirni in srečnejši. Poleg tega se rezultati rednih treningov hitro pokažejo tudi na našem telesu. Ples ob drogu je odlična oblika rekreacije, primerna za vse ljudi. Treningi se postopno stopnjujejo, korak za korakom se učimo novih elementov in tako dekleta postopoma povečujejo svojo moč, vzdržljivost in fleksibilnost. Že po nekaj tednih redne vadbe se ženske veliko bolj začnejo zavedati svojega telesa, se gibati bolj graciozno, postanejo močnejše in gibljivejše, sčasoma se spremeni oblika telesa in ‘stopijo’ tisti odvečni kilogrami. Čisto vse, ki so se odločile vztrajati, so navdušene nad rezultati, ki ji prinaša redna vadba. Ko govorimo o plesu ob drogu, nikakor ne pretiravamo, če rečemo, da lahko ples ob drogu zares spremeni naše življenje. Ženske se s to vadbo lahko temeljito razgibajo, utrjujejo mišice, oblikujejo telo, se počutijo zapeljivo in prebudijo strast v sebi, ki razveseli tudi njihove partnerje. Zato priporočam, da čim prej sprejmete izziv in prebudite žensko v sebi."

Ni kaj, na podlagi zapisanega bo treba zares preizkusiti.

 

View Gallery 4 Photos