WDSF Lukec Open. Pionirja Alex Prijatelj in Maruša Vidmar prva v standardu

V soboto, 13., in nedeljo, 14. junija, je Plesni klub Lukec v športni dvorani Tri Lilije v Laškem organiziral in izvedel mednarodno tekmovanje v standardnih in latinsko ameriških plesih. Tekmovanje je tradicionalno in se je letos odvijalo že enajstič zapored. V preteklosti se je tekmovanje imenovalo Krško Open in je potekalo v športni dvorani v Krškem, sedaj pa so ga organizatorji zaradi boljših pogojev in podpore lokalne skupnosti prestavili v Laško.

Na tekmovanju je zaplesalo okoli 220 plesnih parov iz 19 različnih držav iz celega sveta. Med njimi pa sta tekmovala tudi dva para iz domačega plesnega kluba. Alex Prijatelj in Maruša Vidmar sta v kategoriji pionirjev C osvojila 1. mesto v standardnih in 7. mesto v latinsko ameriških plesih.
V odprti kategoriji WDSF tekmovanja pa sta med mladinci Gašper Vidmar in Gaja Koprivec osvojila 18. mesto v standardnih in 19. mesto v latinsko ameriških plesih. KRA
V najprestižnejši kategoriji WDSF Internationl open, kjer tekmujejo članski pari, sta letos v latinskoameriških plesih slavila Tam Winson in Novikova Anastasia iz Kanade, v standardnih plesih pa Andres Liiv in Kristin Vaha iz Estonije. Slovenci žal nismo imeli v finalih svojih predstavnikov. Najboljša v latinskoameriških plesih sta bila Zakharov Vitali in Fuchs Zala, ki sta osvojila 7. mesto. Enako uvrstitev pa sta v standardnih plesih dosegla Kranjc Tine in Ul Saša.
Plesalcem je bilo predvsem v soboto kar precej vroče v dvorani, je pa župan občine Laško v pozdravnem govoru napovedal, da naj bi bila že prihodnje leto dvorana opremljena s klimo, da s tem izboljšajo pogoje za športna tekmovanja v poletnih mesecih.
… (Foto: Boris Vrabec)
View Gallery 6 Photos