Vitalii Zakharov in Zala Fuchs postala državna prvaka in se nato razšla!

Zala Fuchs in Vitalii Zakharov na letošnjem državnem prvenstvu v latinu (foto: Marko Mesec)

Pet dni potem, ko sta postala članska državna prvaka v latinskoameriških plesih, sta se Vitalii Zakharov in Zala Fuchs iz Diamanta razšla. Pričakovano, nepričakovano, tega natančno ne vem, saj Vitaliijeva objava na družbenem omrežju Facebook tega ni ‘povedala’. V njej se je zahvalil za štiriletno plesno partnerstvo, za naš portal pa je dodal: "Glavni razlog je Zalina poškodba. Hvala."

Zala je res zadnjem pol leta poškodovana oziroma ima težave z želodcem, in tudi na državno prvenstvo sta prišla le z mesecem dni priprave, a kot kaže, dovolj dobra, da sta osvojila prvo mesto. "Z Vitaliijem sva se skupaj odločila za razhod, kljub temu pa še vedno ostajava prijatelja. Razlogov za razhod je bilo sicer več, v ospredju pa so bile predvsem različne ambicije za prihodnost. Veliko vlogo je igrala tudi bolezen, zaradi katere je bil najin ples v zadnjem pol leta močno omejen. Oba nadaljujeva z iskanjem novih soplesalcev v Sloveniji, en drugega pa bova še naprej podpirala v novih plesnih karierah. Tako pač pride, in upava, da s takim tempom nadaljujeva tudi vsak z novim partnerjem naprej," je povedala Zala.

Lansko državno v latinu

Vitalii, ki prihaja iz Rusije, ostaja v Sloveniji, treniral bo v Diamantu, za katero državo in s kom bo plesal, pa za zdaj še ni jasno. V Diamantu, ki so razhodov bolj ali manj navajeni, pa je za naš portal komentirala razhod njuna trenerka Tatjana Lahvinovič Galčun: "Zala in Vitalii sta se za razhod odločila skupaj in ostajata prijatelja. Skupaj sta dosegla fenomenalne rezultate in ogromno sta se naučila drug od drugega! Ampak verjetno je prišel čas, da gresta vsak svojo pot, in se bosta razvila v še boljša in uspešnejša plesalca! Razlog so bile različne ambicije in nedavna bolezen. Oba ostajata v Sloveniji v Diamantu ter iščeta nove soplesalce. V klubu imamo že variante za oba. Zala pa se bo najprej posvetila popolni ozdravitvi bolezni."

Na German Open (foto: Marko Mesec)

Najbolj ponosna sta na nedavno osvojeni naslov državnih prvakov, prvaka v kategoriji vzhajajočih zvezd na lanskem German Open, top 50 grand slam, prav tako na German Open, četrtfinale lanskega evropskega prvenstva. Zala in Vitalii sta bila predstavljena na našem portalu oktobra 2016 in njun intervju si lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=ujemi_korak&View=novica&novicaID=4392#.XLIw0OgzY2w Srečno obema!

View Gallery 4 Photos