Nika Brložnik. Libero Dance Fest je drugačna izkušnja od tekmovanj!

Nika Brložnik je članica PK Idrija, ki poleg plesa rada tudi eksperimentira s kuharijo.

Nastop na Libero Dance Festu je predstavljal čudovito priložnost, da se pokažeš še pred drugačnim občinstvom kot ponavadi, hkrati pa tudi pred drugimi sodniki. Ti svoje delo kot koreografi trenutno opravljajo v tujini, a so prav z namenom, da bi sodili na festivalu v državici, kjer so tudi sami začeli, prišli v Slovenijo. Vzdušje je bilo neverjetno, dvorana polna, adrenalin je bilo skoraj videti v zraku, ljubezen do plesa je sevala iz slehernega tekmovalca oziroma nastopajočega. Sodniki niso bili togi, ampak so z obrazom in kretnjami jasno dali vedeti, da (skoraj) prav tako uživajo kot mi. Prav zaradi vseh teh malenkosti so festivali drugačna izkušnja od tekmovanj.

Nika na Libero Dance Festu …

Moja trema ni nikoli povezana z uvrstitvijo, temveč s tem, da bom točko dobro odplesala in se pokazala v najboljši luči. Sama sem namreč svoj največji kritik in vem, da bom vsaj nekoliko jezna sama nase, če mi ne bo uspelo izpeljati točke, tako kot jo hočem in znam.

… in s knjigo Zdravo, Tereza!

Kuharske knjige Zdravo, Tereza! sem se pravzaprav res precej razveselila. Precej pravim le zato, ker s hrano zelo rada ustvarjam in preizkušam nove okuse, ampak vem, da mi do poletja zaradi vsega dogajanja v šoli in plesu ne bo ostajalo prav dosti časa za gurmansko eksperimentiranje. Poleti in ob kakšnem nepričakovanem prostem dnevu pa bom z največjim veseljem posegla po novih receptih! (je za naš portal komentirala nastop na prvem Libero Dance Festu plesalka Nika Brložnik, ki je za svoj nastop urban dance člani prejela poleg pokala in diplome še kuharsko knjigo Zdravo, Tereza! avtorice Tereze Poljanič)