Adijo, Denis Vučak in Nika Bagon. Kljub množici superg nista prepričala ne sodnikov ne gledalcev.

Denis Vučak in Nika Bagon sta se poslovila od šova Zvezde plešejo. (Foto: Miro Majcen)

V šesti epizodi TV-šova Zvezde plešejo so bila glavna tema skrite pregrehe zvezdnikov.

Otvoritvena točka
Miha Zupan in Maja Geršak

Po odličnem uvodnem plesu profesionalnih plesalcev v ritmu sambe je prvi razkril svojo pregreho Miha Zupan. Miha obožuje sladoled. To sta morala z Majo Geršak uporabiti za zgodbo svoje točke, izbrani ples pa je bil charleston. Na klasično charleston melodijo Yes Sir, That’s My Baby sta zaplesala simpatično, hudomušno in tudi dokaj zahtevno plesno točko. Miha je bil presenetljivo hiter, lahkoten, ritmičen, poleg vsega pa še izvrsten interpret. Za svoj nastop sta zbrala 26 točk, ocena 5 od Andreja (Škufca, op. u.) in 7 od preostalih treh sodnikov.

Denis Vučak in Nika Bagon

Pregreha Denisa Vučaka so superge znanih blagovnih znamk, zadani ples pa čačača na I don’t like it, I love it Roberta Thicke. Kot sem že večkrat omenila v svojih zapisih, se čačača redno izkazuje kot eden najzahtevnejših plesov. To je izpostavil tudi Andrej v svojem komentarju Denisovega nastopa in gledalcem pojasnil, da se pač v enem tednu čačačaja ne da naučiti in da morajo zvezdniki poskusiti prikazati neko poenostavljeno inačico tega plesa. Osebno menim, da se profesionalni plesalci pri tem plesu nepotrebno preveč osredotočajo na učenje iztegovanja nog, saj bi bili njihovi zvezdniški partnerji lahko mnogo bolj ritmični v telesu, če se ne bi tako trudili stopati na iztegnjeno nogo. S tem je imel težave tudi Denis, ki je bil mnogo bolj sproščen in ritmičen pri tistih delih koreografije, ki niso bile čačača. Z Niko Bagon sta zbrala le 16 točk, ocene pa: 5, 5, 4, 2.

Tina Gorenjak in Miha Vodičar

Tretji nastop je pripadel Tini Gorenjak in Mihi Vodičarju. Tinina ‘pregreha’ so zobje, ki jih menda najprej opazi pri ljudeh. Zaplesala sta quickstep na Nine to five Dolly Parton. Seveda zdaj že vsi vemo, da je Tina izjemno sposobna plesalka, da se tudi zelo dobro pripravi na vsak nastop in da vedno tudi odigra svojo vlogo. Zanimiva mi je bila Nikina (Urbas, op. u.) pripomba oziroma nasvet, naj poskuša kdaj predstaviti zadani ples brez igranja vloge, torej pokazati pravo Tino. Bravo, Nika! Quickstep ni bil najboljši, ker je bilo precej vidnih muzikalnih napak. Res je Tina v svojem adrenalinskem stanju prehitevala glasbo, kot jo je ‘zašpecal’ Miha, in ravno zaradi tega menim, da sta dobila previsoke ocene za prikazano. Seštevek je bil 24, in predvsem Nikina osmica se mi je zdela res pretirana.

Franko Bajc in Svetlana Cigoj

Sledila sta Franko Bajc in Svetlana Cigoj. Da ima Franko rad adrenalin, ni neko veliko presenečenje, škoda je le, da je zato moral plesati na pesem z naslovom Adrenalina, ki mi ni bila všeč. Plesala sta salso. Začetek točke s Frankom in še dvema plesalcema na bobnih ter potem njegova salta z odra na plesišče so bili zelo obetavni, salsa pa malo manj. Sicer je bil ta nastop mnogo boljši od tanga prejšnjo nedeljo in Franko je tokrat res plesal. Vključila sta tudi precej težkih dvigov in zelo lepo zaključila točko. Ob gledanju sem pomislila, da je šel Franko iz ene skrajnosti v drugo, od pretirane zakrčenosti pri tangu prejšnji teden do premehkih nog in preveč zvijanja pri salsi. Par je zbral solidnih 21 točk z ocenami: 5, 7, 5, 4.

Jana Koteska in Tomaž Šter

Jana Koteska je priznala, da ima zelo rada majonezo, ki jo jé tudi v postelji pred spanjem. Slednjega sicer ne verjamem, so pa tako lahko izkoristili zamisel o pokončni postelji, ki jo kamere lahko ‘spremenijo’ v horizontalno, kar smo videli že v angleški, pa v ameriški različici šova, pa verjetno še kje.

Jana in Tomaž Šter sta plesala jive na Wake me up before you go go nekdanjega dueta Wham. Jana je kljub poškodovanemu gležnju uprizorila solidno uporabo mišic nog. Dejstvo je, da so pri tem plesu ravno gležnji ključni, saj delujejo kot amortizerji, ki skrbijo, da so koraki prožni. Ker mora biti telo pri tem plesu rahlo nagnjeno naprej proti partnerju, je to poskušala upoštevati tudi Jana, vendar so ji rame pri tem uhajale naprej. Kritiko zaradi drže je dobila tudi od sodnikov, ki so jo ocenili s: 6, 6, 5, 3, skupni seštevek 20.

Klara Lorger in Jernej Brenholc

Pregreha Klare Lorger so menda umetne trepalnice, s partnerjem Jernejem Brenholcem pa sta zaplesala tango. Koreografije nisem razumela. Klara se je sicer dobro naučila vseh korakov, vendar je pri vseh hitrih prenosih teže izrazito poskakovala. Zdaj verjetno že veste, da so za to krivi predvsem premalo aktivni gležnji oziroma šibka stopalna in nožna tehnika. Poleg tega je imela Klara še poškodovano ramo, zaradi katere je večino časa plesala s spuščeno roko v zaprti drži. Ocene so bile: 5, 5, 4, 3, torej skupno 17.

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič

Tanja Žagar pa ima posebno afiniteto do žabic, saj je bila nekoč na nekem plakatu predstavljena kot Tanja Žabar, zaradi česar so jo potem tako tudi ‘ljubkovalno’ imenovali njeni prijatelji. S plesalcem Arnejem Ivkovičem sta uporabila pravljico o žabjem princu pri plesu jive. Arnej je Tanji pripravil zelo zahtevno koreografijo, ki je imela poleg velikega števila tipičnih jive figur tudi elemente akrobatskega rokenrola. Tanja se je pri tem dinamičnem in hitrem plesu počutila zelo dobro ter ga tudi zelo dobro interpretirala. Večinoma so zvezdniki pri tem plesu preveč osredotočeni na delo nog, zlasti tiste noge, ki brca, pozabljajo pa na pomembnost telesnega ritma, ki pravzaprav to delo nog sproža. Tu gre seveda spet za poenostavljanje plesa, zato je prirojena gibalna in ritmična nadarjenost v takem tekmovanju ključnega pomena. Tanja vsekakor s pridom uporablja vse svoje talente. Nenazadnje se je že kot majhna punčka učila plesati v naši plesni šoli Fredi, čeprav je bila takrat še premajhna, da bi plesala v paru. Je bila pa že takrat prava energetska bombica, kar je tudi glavni razlog, da sem si jo zapomnila. Tanja in Arnej sta se znova znašla na vrhu lestvice z ocenami: 8, 8, 7, 4 in seštevkom 27 točk.

Špela Grošelj in Miha Perat

Čisto zadnji par pa nam je zaplesal salso na Severinino pesem Italiana. To sta bila seveda Špela Grošelj in Miha Perat. Točko sta izvedla na podestu, okoli katerega je plesala gruča plesalcev, ki je pomagala ustvariti vzdušje na pravem salsa žuru. Špela je imela že drugi teden zapored smolo, ker je Miha spet zbolel, tako da je morala nekaj dni vaditi sama. Njena pregreha je odvisnost od mobilnega telefona ter nenehno slikanje selfijev ter snemanje video posnetkov, kar je bilo uporabljeno v uvodnem delu točke. Njuna salsa je bila energična in ritmična, Špeli pa bi lahko zamerila le premalo gracioznosti. Zlasti zaradi pomanjkanja občutka, da sta nogi vseskozi povezani in da delujeta usklajeno kot en mehanizem in držita medenico v optimalni višini, je bila Špela proti koncu plesa vedno bolj težka in manj elegantna. Od sodnikov ni dobila nekih konkretnih povratnih informacij ali napotkov za naprej, razen Katarinine (Venturini, op. u.) opombe, da se mora naučiti spustiti težo v tla, da izboljša svoje ravnotežje. Špela in Miha sta dobila 23 točk, posamezne ocene pa so bile: 6, 7, 6, 4.

Miha Zupan in Maja Geršak najbolj všečna do zdaj.

Po videnih osmih nastopih lahko rečem, da sta mi bila najbolj všeč Miha in Maja. Na lestvici sodniških ocen sta končala sicer na drugem mestu z eno točko manj kot Tanja in Arnej. Tudi kadar ocenjujem plesne pare na tekmovanjih, sta mi najpomembnejši natančnost in čistost izvedbe, in bom vedno ocenila bolje tisti par, ki pleše lepo, od tistega, ki ima mogoče bolj drzno zastavljeno koreografijo, pa je ne uspe zaplesati dovolj urejeno. Tokrat sta bila Miha in Maja lepše povezana, vsak gib je bil jasen in dejansko sem vedela, kaj gledam. Pri Tanji in Arneju je bilo polno vsega, vendar njen jive ni bil dovolj natančen, med drugim pa sta imela tudi težave pri dvigu. Kakorkoli, oba para sta pripravila zelo dobri plesni točki in sta zelo obetavna tudi za naprej.

Denis Vučak in Nika Bagon ter Jana Koteska in Tomaž Šter tik pred razglasitvijo, kdo bo ostal v boju za plesni globus in kdo ne. (Foto: Miro Majcen)

Po dodanih glasovih gledalcev sta ostala na dnu lestvice Denis in Nika, ki sta se morala posloviti od tekmovanja. Največji šok pa so pari doživeli čisto na koncu oddaje, ko so izvedeli, da bodo morali prihodnjo nedeljo nastopiti z novimi plesnimi partnerji. Žrebanje partnerjev se je izvedlo takoj po zaključku oddaje, kdo bo plesal s kom prihodnjo nedeljo, vam izdam kar tukaj: Miha Zupan in Svetlana Cigoj, Franko Bajc in Maja Geršak, Tina Gorenjak in Miha Perat, Špela Grošelj in Arnej Ivkovič, Jana Koteska in Jernej Brenholc, Klara Lorger in Tomaž Šter ter Tanja Žagar in Miha Vodičar. Nedvomno je bila to drzna poteza producentov, kako se bo zadeva obnesla, pa bomo lahko videli že prihodnjo nedeljo. Ker zdaj tekmovalce že kar dobro poznam, moram reči, da me najbolj zanima, kaj nam bosta pripravila Tina Gorenjak in Miha Perat, saj se mi zdita fenomenalna kombinacija. Pustimo se presenetiti.

View Gallery 12 Photos