Michelle Obama: Moja zgodba

Najbolje prodajana biografija vseh časov Michelle Obama: Moja zgodba

Pri založbi Učila je izšla 510 strani obsežna avtobiografija nekdanje prve dame Združenih držav Amerike Michelle Obama: moja zgodba. Knjiga je prevedena v več kot 43 jezikov, od izida (november 2018) pa so prodali že več kot 10 milijonov izvodov; verjetno najbolj pričakovana biografija leta 2018 je tako že postala tudi najbolj prodajana biografija vseh časov.

Moja zgodba je prevedena v …

Knjiga Michelle Obama: moja zgodba vas popelje v skromne ameriške domove in v plesne dvorane Buckinghamske palače, vas vodi prek trenutkov pretresljive žalosti in silne žilavosti ter vas uvede globoko v dušo pionirskega zgodovinskega lika – prve temnopolte prve dame Amerike, ki si prizadeva živeti brez pretvarjanja in skuša usmerjati osebno moč in glas v službo višjim ciljem. S tem ko odkrito in pogumno pripoveduje svojo zgodbo, nas tudi druge postavlja pred preizkušnjo: kdo smo in kaj bi radi postali?

… več kot 43 jezikov.

Ko je bila majhna, je bil svet Michelle Robins južni Čikago, kjer sta si z bratom Craigom delila sobo v majhnem stanovanju preproste družine srednjega razreda, v kateri sta ju starša Fraser in Marian Robinson učila, naj bosta vedno in predvsem poštena, odkrita in neustrašna. Toda življenje je Michelle kmalu popeljalo precej dlje: od predavalnic Princetona, kjer je prvič spoznala, kako je biti edina črnka v sobi, do zastekljene poslovne stavbe, kjer je delala kot vplivna odvetnica za gospodarsko pravo – in kjer se je nekega deževnega poletnega jutra v njeni pisarni pojavil študent prava Barack Obama ter podrl vse njene skrbno pripravljene življenjske načrte. Michelle Obama v knjigi prvič opisuje zgodnja leta svojega zakona, v katerih se trudi službo in družino usklajevati z moževo hitro vzpenjajočo se politično kariero. Popelje nas v njuno zasebno razpravljanje, ali naj Barack kandidira za predsednika, in nas seznani s svojo poznejšo vlogo priljubljenega, vendar pogosto kritiziranega lika moževe predsedniške kampanje. Z elegantnim, zabavnim in nenavadno odkritim pripovedovanjem ponuja zakulisni opis zgodovinskega skoka svoje družine v središče svetovne pozornosti in oriše življenje v Beli hiši v osmih pomembnih letih – ko spozna svojo domovino, njena domovina pa spozna njo.

Knjigo je prevedel Jure Šešet, uredila Branka Fišer, kupite jo lahko za 29,90 evrov v trdi vezavi na vseh prodajnih mestih knjigarn Felix.