Vabljeni na ogled ekskluzivne reportaže s tekmovanja mladih baletnih plesalcev BALTEK!

Domačinka Brina Gerebic je prejemnica zlate plakte in 1. nagrade v kategoriji plesalke 1.a (foto: Mirjana Šrot)

V Lendavi se je med 1. in 3. februarjem odvijalo bienalno tekmovanje mladih baletnih plesalcev BALTEK!

O baletnem tekmovanju BALTEK smo se na naši spletni strani že razpisali in si članek izpod peresa Claudie Sovre lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/naj-zivi-balet-naj-zivi-ples-dogajanje-na-16-tekmovanju-mladih-baletnih-plesalcev-v-lendavi-je-bilo-pestro/

Nagrajeni plesalci in plesalke na 16. tekmovanju mladih baletnih plesalcev BALTEK (foto: Mirjana Šrot)

Danes pa vas ob 18.45 vabim na ogled ekskluzivne reportaže. Z našo kamero smo bili na zaključku prireditve, ko so podelili tudi nagrade in priznanja najbolj uspešnim baletnim plesalcem in plesalkam.

Članica žirije Georgeta Capraroiu (foto: B.D.)

Na bienalnem tekmovanju je 63 mladih, talentiranih, pogumnih bodočih balerin in baletnikov iz dvanajstih izobraževalnih ustanov naše dežele, tričlanski žiriji pokazalo kakšna znanja so pridobili skozi dosedanjo baletno prakso. V reportaži bodo z izjavami sodelovali: Claudia Sovre, ki je bila vodja tekmovanja, Georgeta Capraroiu, članica žirije, pedagoginje Vesna Cestnik Tehovnik, Helena Valerija Krieger, Mirjana Šrot, Vanessa Kreslin in Anastasia Matvienko. Seveda ne bodo manjkali udeleženci in udeleženke: David Jakič, Aleks Sušek, Lu Dornik, Giulia Babbucci, Danaja Šifrer, Taja Borkovič, Sofia Clug, Manca in Klara Strmčnik, Ana Lina Telič, Brina Gerebic. In seveda starši, tisti večni podporniki.

Župan občine Lendava Janez Magyar

Svoje misli zakaj podpirati hčerke, da vadijo balet so podali: Kerstin Babbucci, nekdanji nogometaš Markos Tavares, nekdanji plesalki Nataša Kržič in Špela Tratnik Peklar. Seveda pa nas je vse skupaj pozdravil župan občine Lendava Janez Magyar.

Vabljeni na petindvajset minut baleta danes ob 18.45 na TV3. Ker veste, da je dan s plesom odličen dan!