V šovu Zvezde plešejo ne bo glavna Nadija Bičkova, ampak Matej Krajcer in njegova žena Irena!

Nadija Bičkova je rekla šovu ne, Matej Krajcer pa računa na veliko promocijo Plesne šole Feniks.

Zadnjih nekaj tednov se v plesnih krogih govori, bolj potiho kot na glas, o šovu Zvezde plešejo, ki bo štartal marca na komercialni televiziji POP TV. POP je namreč kupil licenco ‘Strictly Come Dancing’ in je že lani jeseni načrtoval, da bo šla oddaja v eter, a tehnično in vsebinsko precej zakompliciran šov potrebuje le nekaj več predpriprav, predvsem če ga delaš prvič. O šovu sem pisala že pred časom, preberete si lahko na povezavi https://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=4450#.WKyomPnhA2w

Martina Plohl se je z veseljem odzvala povabilu in bo promovirala ŠRKD Diamant.

Večina napisanega seveda drži, akcija izbiranja plesalcev, žirije in slavnih Slovencev ter Slovenk pa je bila kar intenzivna. Čeprav je bila želja izbrati same nove obraze, na koncu izkupiček vendarle ni takšen, kot bi si ‘popovci’ želeli. Od leta 2006, ko se je zelo skrajšan format pojavil prvič na nacionalni televiziji, sicer kot rubrika v oddaji Spet doma voditelja Maria Galuniča, se je športno tekmovalni ples številčno ne samo razpolovil, ampak strmo zgrmel na skromno število tekmovalnih parov, recimo med 30 in 40, ki aktivno trenirajo latinskoameriške ali standardne plese. Seveda v vseh kategorijah skupaj. Telefoni so od lanskega poletja dalje menda zvonili pri čisto vseh plesalcih, ki so se zdeli primerni za nastop v šovu. Na razgovor oziroma nekakšno avdicijo je prišla velika večina z izjemo tistih, ki delujejo v tujini in jih sodelovanje ne samo zaradi pomanjkanja časa, ampak tudi ponujenega denarja ne zanima.

Med plesalkami bo tudi Valerija Musina.

Tako so med izbrane plesalce prišli: nekdanja plesalka Jagoda Batagelj, članica skupine Birds of Paradise Tadeja Pavlič, nekdanja plesalka Maja Geršak, trenerka v plesnem klubu Diamant Martina Plohl, plesalka Valerija Musina, trener in plesalec Andrej Rebula, nekdanji plesalec Jernej Brenholc, plesni sodnik Peter Nejko Levak, salsera Lenja Karič Lubarda in šef Plesnega kluba Feniks Matej Krajcer, ki bo tudi glavni koreograf plesnih točk. Seveda ne bo šlo brez velikega POPovega koreografa Mihe Krušiča, za katerega pa plesalci pravijo, da se je že na avdicijah vedel skrajno vehementno in arogantno, še huje je menda na vajah, ki potekajo v Plesnem klubu Feniks v Ljubljani.

Jagoda Štrukelj si bo med porodniško vzela čas za Zvezde plešejo.

Plesalci so seveda zavezani s pogodbo, da o pripravah ne smejo govoriti, menda še posebej ne za Parado plesa, ampak saj veste, kako pravi ameriška obveščevalna služba Cia: Če vedo trije, vedo vsi.

Aljaž Škorjanec je bil z manekenko Abbey Calncy zmagovalec šova Dancing with the stars.

K sodelovanju je bil povabljen tudi Aljaž Škorjanec, veliki zmagovalec britanskega šova ‘Strictly Come Dancing’, a je sodelovanje zavrnil, saj ima leto 2017 zapolnjeno s projekti. Je pa za naš portal komentiral: “Lani poleti sem bil na sestanku, a zaradi mojega urnika nismo prišli skupaj. Če pa bom imel s svojim dekletom Janette Manrara kakšen prost vikend, bova z veseljem nastopila s šov točko. Za sodelovanje pa se mogoče dogovorimo za leto 2018, seveda če bo dobra gledanost in pa sama izvedba šova. Sem pa navdušen, da so se odločili za izvedbo tega šova in nakup licence. Ta šov bo v ponos vsem Slovencem in Slovenkam, ki živimo v tujini.”

Fredi Novak, desno, navija za dober ples; levo njegova žena Daniela Škofic Novak, na sredini Anna Mashchyts, ki je že sodelovala v Zvezdah plešejo. (Foto: Marko Mesec)


Pred leti je intenzivno sodeloval pri koreografiji s TV SLO tudi plesni trener Fredi Novak, ki pravi: “To, kar smo mi delali takrat, je bila želja popularizirati ples. Če bi hoteli dobro kakovost, bi po moje morali imeti najboljše plesalce in plesalke, in to ne v vlogi sodnikov. Zanje je pomembno to, da se bodo gledalci zabavali, zame pa, da bi plesalci dobro izpadli. Glede cene pa saj veš, kako je. Cena dobrih profesionalcev pedagogov je od 80 evrov dalje za 45 minut.” Kot sem že pisala, naj bi bila cena za en nastop 250 evrov bruto, to je vsekakor podcenjeno ne glede na kakovost izbranih plesalcev. So se pa menda nekateri bolj spretni vendarle uspeli izpogajati za nekoliko višji honorar.

Nadija Bičkova in Peter Klinc sta se v šovu Zvezde plešejo zaljubila.


Cena je bila prenizka tudi za eno največjih zvezd pri nas Nadijo Bičkovo, ki se za sodelovanje ni odločila. To je vsekakor škoda, ker je Nadija magnet za gledalce in ima tudi izkušnje, saj je plesala s Petrom Klincem leta 2008.

Nina Osenar se je ogrela za Klemna Prašnikarja, a ljubezen ni trajala dolgo. (Foto: TV SLO)

In seveda ne pozabimo še na faktor ljubezni pri naših zvezdah. V polpretekli zgodovini se je namreč spletlo kar nekaj zvez med pari, ki so pač posledično trenirali dneve in tudi noči. Že omenjena Nadija in Peter pa Oriana Girotto, ki se je zaljubila v svojega učitelja Andreja Novotnyja, seksi Nina Osenar je celo prvič in verjetno zadnjič prišla navijat na državno prvenstvo za svojega pedagoga Klemna Prašnikarja. Najbolj razvpita in medijsko odmevna pa je bila zveza med Petrom Polesom in njegovo soplesalko Tino Jarc Šifrar. Tini sicer ni všeč, da se ta zgodba izpred desetih let pogreva, a preteklosti pač ne moremo uiti. Zanimivo, da je Peter Poles tokrat voditelj oddaje Zvezde plešejo skupaj s Taro Zupančič. Menda je Petrova žena Nika Veger za vsak slučaj že na preži.

Irena Rugel Krajcer bo uradna kostumografinja šova.


Žene bodo krojile tudi usodo plesnih oblek. Kostumografija bo v rokah Krajcerjeve žene Irene Rugel Krajcer, ki deluje pod blagovno znamko ‘Lucky to wear’. Tudi v tem primeru plesalke niso ravno navdušene nad Ireno, saj pravijo, da njene obleke niso dovolj plesne, ampak bolj ‘koktajl’. Ampak glede na to, da Irena ni novinka v tem poslu, bo tudi ta sprememba dobrodošla.

Bomo še kdaj videli skupaj Katarino in Andreja?

Ena od vlog žirantke je pripadla nekdanji štirikratni svetovni prvakinji Katarini Venturini, ki se sicer počasi umika s plesnega prizorišča, če tako lahko razumemo njeno negodovanje, ki si ga lahko preberete v rubriki Ritem izjav. Ali bo v žiriji njen nekdanji soplesalec Andrej Škufca, ne vem, saj na moje vprašanje ni odgovoril.

Plesalka Špela Kralj je z novinarjem Tomažem Miheličem zmagala na nacionalni televiziji leta 2010. (Foto: TV SLO)


Na avdiciji za žirijo so se preizkusili tudi nekdanja predsednica plesne zveze Meta Zagorc, plesalka Tjaša Vulič pa hiphoper Željko Božič. Sedež med sodniki bo mogoče zasedel tudi igralec Branko Završan, sicer predavatelj na Akademiji za ples. Računa se tudi na Lada Bizovičarja, ker enega klovna je pač treba imeti, pravijo. No, Lado je tudi nekdanji rokenrol plesalec in mu bo ta vloga pisana na kožo. Tudi igralec Jurij Zrnec, kot nekdanji ‘standardaš’ in ‘latinar’ bi imel kaj pojma. Ali pa igralec in nekdanji plesalec Domen Valič.

Denis Porčič se veseli plesnih korakov. (foto: POP TV)


Uradno je edina potrjena plešoča zvezda Denis Porčič, menda pa si čevlje v čevljarstvu Peta v Štepanskem naselju že pomerja ‘deklica za vse čase in generacije’ Špela Grošelj, ki je sicer zaščitni znak televizije Planet TV. Ne glede na to, da sodeluje s TV SLO in Planet TV, pa so k sodelovanju povabili tudi igralko Majo Martino Merljak, ki je menda vsa vesela rekla da. Pa Planetovo zvezdo Mirico iz serije Ena žlahtna štorija Urško Vučak Maček. Očitno se veto, ki je bil do zdaj v strogi uporabi, ne upošteva več in akterji lahko skačejo s televizije na televizijo ali pa velja pregovor hudič v sili muhe je. Vsekakor bo šov odlična promocija za ples in ni dvoma ne v plesno ne v televizijsko kakovost izvedbe, zato se ga zelo veselim.

View Gallery 12 Photos