V Paradi plesa. Modernistka Petra Ravbar in tanger Uroš Andič

Petra Ravbar iz Bolera in Uroš Andič iz Inštituta Vija Vaja (foto: Lea Slapar)

V današnji oddaji vas vabim k ogledu in prisluhu dveh plesnih ustvarjalcev, ki delujeta na različnih plesnih poljih. Petra Ravbar, ki se v tem trenutku udeležuje svetovnega prvenstva v Riesi, je zaprisežena modernistka. Pleše solo, duete, male in velike formacije, je kreativna oseba, čeprav pravi, da je včasih tudi ‘drama queen’. Na snemanje je prinesla tudi svoj zanimiv predmet poželenja.

Petro Ravbar prijatelji kličejo kar Raubi.
Uroš Andič pa je tango plesalec, ki letos praznuje 21 let od tistega prvega trenutka, ko je v Slovenijo pripeljal to plesno zvrst. Obiskali smo tudi enega, pravzaprav kar dva njegova treninga in se prepričali, da tako izvrstnega pedagoga, kot je Uroš, težko najdeš. Njegovi tečajniki ga preprosto obožujejo, tango koraki pa se zato učijo precej lažje, kot so seveda videti. Tudi Uroš je prinesel zanimiv kos predmeta, ki je zanj poseben in ljub. Poglejte fotografijo.
Uroš Andič je prišel v spremstvu angelčka.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.30 na TV3, v dveh ponovitvah pa še jutri ob 10.15 in v soboto, 25.11., ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Leo Vučemilović)
View Gallery 4 Photos