V Paradi plesa. Martina Plohl in Ksenija Visket ter Gregory Vuyani

Ksenija Visket, Martina Plohl in Gregory Vuyani v Paradi plesa

Danes zvečer ob 18.15 vas čaka oddaja Parada plesa.

Vabljeni k ogledu oddaje Parada plesa, v kateri vas bomo spomnili na prihajajoči mednarodni dan plesa, 29. april, in vam sporočili poslanico. Letos bo to že štirideseti svetovni dan plesa, katerega iniciator je bil slovenski koreograf, režiser, publicist, zdravnik dr. Henrik Neubauer, ki je mednarodni gledališki inštitut pri Unescu prepričal, da tudi ples potrebuje svoj dan v letu. In navada je, da vsako leto napiše svoje misli izbrana plesna zvezda.

Henrik Neubauer, iniciator mednarodnega dneva plesa, baletni plesalec, koreograf, umetniški vodja, zdravnik, operni režiser, profesor operne igre za svoje delo je prejel več nagrad in priznanj, leta 2009 je dobil Zlati red za zasluge Republike Slovenije, spisal pa je tudi več kot 30 knjig in prek 500 strokovnih člankov s področja opere in baleta. (Foto: Jaka Gasar)

Letos prihaja iz Južnoafriške republike, in to je koreograf in plesalec Gregory Vuyani, eno najbolj znanih koreografskih in plesnih imen JAR. Leta 1999 je ustanovil svojo skupino, ki ima turneje po vsem svetu. Za stil pravijo, da je sodobni afriški, vsekakor z mnogo temperamenta in sporočilnosti. Poslanico je za našo oddajo in portal, kot vedno do zdaj, prevedel g. Neubauer.

Gregory Vuyani

V oddaji bo razmišljala tudi Martina Plohl, ki je zavoljo virusa morala prekiniti plesanje v šovu Zvezde plešejo, saj je bila oddaja odpovedana oziroma jo bodo verjetno znova zaštartali jeseni.

Martina Plohl bi morala zaplesati s Tomažem Miheličem, a se bosta verjetno družila šele jeseni. (Foto: Miro Majcen)

Ksenija Visket pa svoje znanje orientalskega plesa podaja kar online. Intervju pa je nastal, ko se je vrnila z nastopa v Los Angelesu.

Ksenija Visket na holywoodskem odru v Los Angelesu (foto: viztaphoto)

Oddajo si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 18.45, v ponovitvah pa še v sredo, 22. aprila, ob 12.20, v soboto, 25. aprila, ob 12.20 in v nedeljo, 26. aprila, ob 18.45.

Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!