V Paradi plesa gibalna brata Prokofjev in flamenki Urška Centa in Anja Mejač!

Urška Centa in Anja Mejač ter Bor in Andraž Prokofjev

Vabljeni na ogled še vedno edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah!

Danes zgodaj zvečer ob 18.45 vas vabim na ogled Parade plesa, v kateri gostim štiri zanimive plesalce. Najprej plešeta brata Bor in Andraž Prokofjev, ki sta nekoč plesala hip-hop, danes pa se plesnega giba lotevata na čisto poseben način. Kot člana plesne Scene, ki je lani navdušila s predstavo Cypher, je to lahko freestyle ali pa sodobni ples.

Bor in Andraž sta bila zabavna sogovornika. (Foto: Lea Slapar)

Pred flamenko umetnicama Anjo Mejač in Urško Centa je intenzivno obdobje. V okviru festivala Bi flamenko bosta premierno uprizorili vsaka svojo kreacijo, ki pa bo daleč od tistega tradicionalnega španskega flamenka!

Anja Mejač (foto: Črt Potočnik)

Anja jo je naslovila Prostor med nama je najin odnos in raziskuje stik tradicionalne simbolike bikoborb z razmišljanji o sprejemanju in predaji človeški naravi, ki v organski svet odnosov riše anorganske meje.

Urška Centa (foto: Andrej Lamut)

Urška je dala naslov Eno-One, bo pa predstava o ženski in njenem iskanju svobode ter soobstoja. Po premieri 14. februarja jo čaka še plesna delavnica na 35. Zimski plesni šoli v Mariboru.

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi Kluba v Ljubljani. (Foto: Lea Slapar)

Parado plesa si premierno oglejte danes zvečer on 18.45 na TV3 in nato še v dveh ponovitvah, v sredo, 29. januarja, ob 12.20 in v soboto, 1. februarja, ob 12.20. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Vabljeni k ogledu Parade plesa!