Transgeneracije 2016. Štiri nagrade tudi za plesalce!

… Jerca Klinar …

V soboto, 9. aprila 2016,  ob 16.30. uri se je v Štihovi dvorani Cankarjevega doma zaključili Festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2016 s podelitvijo priznanj najboljšim gledališkim in plesnim ustvarjalcem, avtorjem likovnih del ter videa / filma. Med nagrajenci so bili tudi plesni ustvarjalci.

… N.A.G. …
Žirantki Meta Lavrič in Tanja Skok sta se odločili, da priznanja prejmejo: za produkcijo in izvedbo: N.A.G. (Plesni forum Celje, avtorji: Gea Erjavec, Aja Zupanec, Nik Rajšek; plešejo: Ana Cvelfar, Lia Hofman, Ana Krašovic, Eva Plevnik, Evelina Pristovšek, Jaka
Rehar, Alja Roškar, Ina Trefalt, Kaja Vajdetič in Pia Žižek; mentorica: Gordana Stefanovič Erjavec
), za kolektivno delo: Intervju z (m)Ano (Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana / SVŠGL; nastopajo: dijakinje in dijaki 1., 2., 3. in 4. letnika umetniške gimnazije, smer sodobni
 ples; mentorji: Nataša Tovirac, Petra Pikalo, Sinja Ožbolt, Dušan Teropšič, Tina Dobaj, Kaja 
Zupanec, Maja Delak, Andreja Podrzavnik
), za izvedbo plesne miniature: RA-LiČnO (Studio za svobodni ples, Ljubljana; avtorski soloples: Jerca Klinar; mentor: Urša Rupnik), Puščava nokavtacije (Kulturno društvo Qulenium, Kranj; ustvarjanje in ples: Zala Erznožnik Podreka;
 mentor: Saša Lončar)
.
Plesni projekt N.A.G. je izviren izdelek koreografov in izvajalcev mlajše generacije, ki ga zaznamuje ambiciozen produkcijski pristop in izrazit avtorski jezik. Mladi koreografi so z ubrano skupino plesalcev uspeli ustvariti prepričljiv izdelek, ki s produkcijsko raznolikimi sredstvi razgali ranljivo obdobje odraščanja in kritično naslavlja gledalca.
… Intervju z (m)Ano …
Pedagoški program SVŠGL – umetniške gimnazije, smer sodobni ples je predstavil celovito zaključno produkcijo, ki je plod kakovostnega in kontinuiranega delovanja ter poglobljenega sodelovanja med pedagogi-mentorji in dijaki zdajšnje generacije. Uprizoritev s svojo zanimivo tematiko in individualnimi izrazi ponudi gledalcu večplastno komunikativno predstavo, tako v svoji strukturi znotraj posameznih delov in plasti kot tudi z različnimi kodi komunikacije, s katerimi se poigrava in uspešno nagovori gledalca. 
Jerca Klinar je na letošnjem državnem tekmovanju OPUS 1, plesna miniatura, prejela zlato priznanje.
Jerca Klinar je odplesala kratko delo v katerem je izžarevala svežino ter prikazala suveren plesni in tehnični nivo. Svoje avtorsko delo je izpeljala v zanimivem dramaturškem loku in gledalce nagovorila s prepričljivo odrsko prezenco.
… Zala Erznožnik Podreka …
Zala Erznožnik Podreka se je publiki predstavila s kratkim izdelkom, v katerem si je zastavila niz zahtevnih elementov, tako na nivoju giba, kot pri uporabi luči in zvoka. Miniatura Puščava nokavtacije je bila zastavljena drzno, plesalka pa jo je privzdignila na še višji nivo s prepričljivo izvedbo, s katero je občinstvu izkazala veliko mero zrelosti v razmišljanju ter željo po izzivu in raziskovanju različnih oblik plesne izraznosti.

View Gallery 6 Photos