Tatjana Lahvinovič Galčun. Navdušena nad romunskimi in slovenskimi pari

Včeraj se je v Španiji odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih za pare, ki so mlajši od 21 let, in sicer drugo po vrsti. Lani na Danskem se ga slovenski pari niso udeležili, letos pa so naše barve zastopali trije. V tej očitno novi tržni niši mednarodne plesne zveze WDSF namreč ni omejitve in lahko pleše neomejeno število parov, samo plesalci ne smejo biti starejši od 21 let. Tako so na španskem parketu plesali Tim Treven in Nives Dragan, ki sta se najbolje odrezala, in sicer sta zasedla delitev 45. in 46. mesta.

Tim Treven in Nives Dragan sta se najbolje odrezala. Sledita …

Miha Žerjav
in Valerija Musina sta bila enainpetdeseta, Jure Bergant in Ana Mesec pa si delita 65. do 66. mesto.
… Miha Žerjav in Valerina Musina.
S slovensko ekipo sta bila tudi trenerja omenjenih parov Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun, ki je na socialnem omrežju FB zapisala. "Danes je bil res neverjeten dan. Čestitam našemu slovenskemu timu Miha Žerjav, Valeriya Musina, Ana Mesec, Jure Bergant, Tim Treven, Nives Dragan za prvo svetovno U21, za soliden rezultat in dober ples!!! In seveda najinim "otrokom", ki sta me pripravila do joka sreče, in to dvakrat. Najprej Winson Tam in Anastasia Novikova, ki sta se uvrstila v finale, in Paul Moldovan in Christina Tatar z zlato kolajno. Sem srečna in ponosna. Čestitke tudi Stefanie Krausz in Markusu Hacklu za peto mesto na evropskem pokalu v desetih plesih. Kakšen dan!"
Jure Bergant in Ana Mesec pa sta pristala najnižje med slovenskimi pari.

V sodniški ekipi je bila tudi Barbara Nagode Ambrož, tekmovalo pa je 97 plesnih parov. Po zaključku članka pa nam je na nekaj dodatnih vprašanj odgovorila Tatjana. " WDSF je to kategorijo odprl že več kot eno leto nazaj. In mislim, da je to zelo prav, glede na to koliko je na sceni dobrih mladih parov in imajo tako dvojno možnost za prvenstva. Naprej v st. mladincih, to je starost od 16 do 18 let, nato v st. mladincih 2, starost od 17 do 21 let. In na koncu od 21. leta dalje je to res članski ples. Tako kot je v najini disciplini cela vrsta pomembnih tekmovanj, smo vsi pripravljeni že od začetka sezone in to pripravljenost poskušamo še stopnjevati. Mislim, da so vsi nasi pari bili zelo dobro pripravljeni, naredili so izjemno dober "job", seveda je škoda, da je Mihi Žerjavu zmanjkal en križec, da bi se uvrstila z Nives med 48 najboljših parov, ampak je to tekma in bo naslednjič še boljše. Drugače pa sem zelo ponosna na njih, predvsem kako odličen team so. Drug drugega spodbujajo in navijajo. Deep inside smo seveda pričakovali takšno razvrstitev, ampak nikoli ne veš…tako, da smo seveda ekstremno zadovoljni in presrečni, " je posebej za naš portal razmišljala Tatjana, ki pa je na bližajoče se državno prvenstvo v kombinaciji ne bo. "Žal sem v soboto, ko se odvija državno, v Parizu s pari, ki sodelujejo na pariškem odprtem prvenstvu. Seveda pa za vse naše pare navijam, da bodo pokazali svoj najboljši ples ter, da na koncu dneva si lahko vsak reče, da je užival in je ponosen na svoj napredek. Pod takšnimi pogoji bodo prišli tudi rezultati."

View Gallery 4 Photos