Svetovno v standardu. Kranjc & Ulova izboljšala lanski rezultat. Delitev 42. do 44. mesta.

Tine Kranjc in Saša Ul (foto: Marko Mesec)

V Aarhusu na Danskem se je v soboto, 12. novembra, odvijalo letošnje predzadnje svetovno prvenstvo za člane v standardnih plesih. V konkurenci štiriinsedemdesetih parov sta obranila naslov najboljšega para na svetu Rusa, Dmitri Zharkov in Olga Kulikova, tudi aktualna evropska prvaka.

Državna prvaka Tine Kranjc in Saša Ul sta kot edini slovenski par na tekmi plesala dve koli in na koncu zasedla delitev 42. do 44. mesta, kar je izboljšanje od lani, ko sta zasedla 49. mesto. V sodniški ekipi ni bilo slovenskega predstavnika, uradna spremljevalka para je bila Alenka Bohak, tudi njuna trenerka, ki je za naš portal po tekmi sporočila: "Čestitam Tinetu in Saši za dosežen rezultat (prvič sta se na svetovnem prvenstvu uvrstila med 48 parov in dosegla 42. do 44. mesto), čestitam tudi za plesanje, ki sta ga prikazala na tem svetovnem prvenstvu zrelo, suvereno, viden napredek. Tekmovanje je bilo dobro organizirano, pari izredno močni, zelo izenačeni. V finalu so bili pari po pričakovanju, boj za prvo mesto pa izreden do konca in silno izenačen med Zharkovim in Segatorijem (Simone Segatori in Annete Sudol, Nemčija, op. a.), saj sta bila v dveh plesih oba prva, po  dva plesa je vsak zmagal, peti pa je bil v prid Zharkovu. Pozdrav iz Aarhusa." Alenka se je veselila tudi doseženega osemnajstega mesta svoje hčerke Tare Bohak, ki z Davidom Odstrčilom pleše za Češko.

David Odstrčil in Tara Bohak z mamo Alenko ter očetom Brankom Bohakom na tekmi v Aarhusu. (Foto: FB)
 
Na Danskem je potekalo tudi svetovno prvenstvo profesionalcev v standardu, kjer nimamo slovenskih predstavnikov, saj je Miša Cigoj z Niko Bagon nehal tekmovati. Zmaga je ostala na domačih tleh pri Emanuelu Valeriju in Tanii Kehlet, ki sta se s tem tekmovanjem tudi poslovila od tekmovalnega parketa. Njuno poslovilno pismo pa je lahko zgled mnogim parom, ki se poslavljajo in napišejo bolj ali manj suhoparno zahvalo mami, očetu, trenerju in sponzorju. Zgledi vlečejo in pismo si lahko preberete tukaj:
https://www.worlddancesport.org/Blog/Live_From/2016_World_Standard/Dear_friends_teachers_family_and_supporters-6947
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc na letošnjem državnem prvenstvu v kombinaciji, kjer sta zasedla drugo mesto. (Foto: Jernej Rihar)
Prihodnji teden se odvija veliko odprto prvenstvo Avstrije na Dunaju, v okviru katerega bo potekalo tudi svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za člane. Po dveh zaporednih osvojenih naslovih Mihe Vodičarja in Nadije Bičkove ne bomo imeli na tekmi slovenskega predstavnika.; vsaj za zdaj ga še ni na seznamu. Državna prvaka Jure Bergant in Anja Pritekelj ne plešeta več skupaj, naš veliki, adut podprvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, pa še ne smeta nastopiti na svetovnih in evropskih prvenstvih, ker je Vladislav zamenjal državo, za katero tekmuje. A ni vrag, da se Vladislavu blokada tekmovanj izteče v petek, 18. 11., svetovno prvenstvo pa se odvija dan pozneje, v soboto, 19. 11. A pravila so stroga, ki upoštevajo datum prijave na svetovno prvenstvo. Res škoda, saj sta Vladislav in Naja sodeč po zadnjih rezultatih v odlični formi.