Nina Mavec Krenker. Na festival plesa Igraj, igraj v srbsko Valjevo kar z vlakom.

Plesni studio N Velenje se je na povabilo Studia M iz Valjeva v Srbiji 5. novembra 2016 udeležil festivala Igraj, igraj (Pleši, pleši). Festivala se je udeležilo preko 500 mladih plesalk in plesalcev iz Srbije, Plesni studio N Velenje pa se je na festivalu predstavil s tremi plesnimi miniaturami.

Nina Mavec Krenker je plesalke Plesnega studia N Velenje odpeljala v Valjevo …
V protokolarnem delu otvoritve je svoj avtorski solo Utapljanje odplesala Lara Stanković Sušec (mentorica Polona Boruta), ki je za to koreografijo na 24. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 2016 prejela zlato priznanje v kategoriji A2. Plesalke Neža Apšner, Taja Atelšek, Aja Gavez, Katja Jevšenak, Eva Meh, Lara Stanković Sušec in Tjaša Plaskan so zaplesale še koreografijo Polone Boruta 130 in koreografijo Lucije Boruta Samorogi. Med številnimi srbskimi skupinami, ki so se predstavile s tekmovalnim programom v modern in jazz plesu, je Plesni studio N Velenje prav gotovo izstopal po svojem sodobnem plesnem izrazu.
Da pa je ples univerzalna govorica telesa, so potrdili bučni aplavzi številnega občinstva ter pozitivni odzivi preostalih koreografinj, ki so sodelovale na festivalu. To, če bomo sprejele povabilo na festival, sploh ni bilo vprašanje, čeprav se je vse odvijalo zelo hitro. Mestna občina Velenje in Valjevo sta pobrateni in že sodelujeta na mnogih področjih, zato je mi je zdelo edino smiselno, da mesti povežemo še s plesom.
Pot na festival, čeprav je potovanje z vlakom trajalo dolgo v vsako smer, je bila odlična življenjska in plesna izkušnja za mlade plesalke ter tudi mentorice, ki smo odšle z njimi. Druženje, čeprav kratko, je bilo intenzivno in zdaj že iščemo nove možnosti za sodelovanje s Studiem M iz Valjeva, ki je bil organizator festivala. (je za naš portal komentirala gostovanje na festivalu plesa Igraj, igraj v srbskem Valjevu vodja Plesnega studia N Velenje Nina Mavec Krenker)

View Gallery 4 Photos