Ekskluzivni nastop. Jure Gostinčar z Malte v Slovenijo.

Jure Gostinčar v predstavi Home (foto: Nils Plotard)

Plesalec Jure Gostinčar je še ena tistih plesnih ptic, ki je iz Slovenije odletela v svet. Kot nekdanji hiphoper v rodnem Kopru se je ob selitvi v Ljubljano pridružil skupini koreografinje Kjare Starič Kjara’s Dance Company. Nato odšel v Wales in delal z Gwynom Embertonom ter nato z Gustavom Ramirezom Sansanom v Španiji.

Jure (levo) kot član skupine Kjare Starič (foto: Aljoša Rebolj)
Leta 2014 se je pridružil tretjemu letniku baletne šole v Ženevi Ballet Junior de Geneve, kjer je imel možnost delati s koreografi, kot so Barak Marshall, Alexander Ekman, Hofesh Shechter, Roy Assaf, Jo Strømgren. V sezoni 2015/2016 pa je postal član malteške skupine ZfinMalta Dance Ensemble.
Predstava Home, v kateri Jure pleše glavno vlogo …
Skupina se bo v Kopru predstavila s koreografijo Home, ki se ukvarja s človekovo identiteto. Jure pa je še pred prihodom v Slovenijo za naš portal povedal: "Zdi se mi neverjetno, da z malteško kompanijo prihajam v svoj domači kraj. Moja dva svetova se bosta za kratek čas srečala. Od soplesalcev ni bil do zdaj še nobeden v Sloveniji. Po vseh mojih opisovanjih in slikah mislim, da veliko pričakujejo. Žal bo izlet zelo kratek in po vsej verjetnosti oblačen ter deževen. Naslov predstave je naključen. Še preden sem dobil glavno vlogo, je predstava že imela tako ime. Mislim pa, da je to bil eden od povodov za turnejo v Sloveniji. ZfinMalta Dance Ensemble obstaja dobri dve leti. Ustanovil jo je sedanji umetniški vodja Mavin Khoo v okviru programa Valletta 2018, evropska prestolnica kulture. Jaz sem se skupini pridružil minulo leto z uspešno opravljeno avdicijo. Skupino sestavlja osem plesalcev iz različnih držav Malta, Francija, Brazilija, Grčija in Slovenija. Najboljši del življenja in dela na Malti so lepota otoka, prijetno vreme in moji soplesalci."
… (foto: Darrin Zammit Lupi)
Jure in skupina bosta nastopila na odru koprskega gledališča v torek, 15. 11., ob 22.00, in prepričana sem, da takšnega gostovanja ne gre zamuditi.

View Gallery 4 Photos