Štart nove sezone oddaje Parada plesa. V gosteh balerina Ana Maria Radanovič in Anamarija Klajnšček

V posebno veselje mi je bilo, ko so se nam uskladili snemalni termini s plesnima ustvarjalkama Ano Mario Radanovič in Anomario Klajnšček, saj obe plešeta v tujini. (Foto: Lea Slapar)

Dve plesalki s skoraj enakim imenom, a povsem drugačnim plesnim stilom

Vabim vas, da zaplešete v 28. sezono oddaje Parada plesa, in sicer z dvema plesalkama, ki ju druži neskončna ljubezen do plesa in giba. Obe imata skoraj enako ime. Ana Maria Radanovič prihaja iz baletnega sveta. Balet se je učila na ljubljanskem in mariborskem konservatoriju, študirala na sloviti akademiji Vaganove in našla svoj baletni oder v Havani na Kubi. Na snemanje je prinesla svoj predmet, ki je zelo značilen za Kubo.

Ana Maria Radanovič

Anamaria Klajnšček pa se je od nekdaj navduševala nad sodobnim plesom in je po končani umetniški gimnaziji smer sodobni ples odplesala v Amsterdam na nadaljevanje študija. Klic v skupino Tanzmainz v Nemčijo jo je prepričal, da je na pravi poti. Danes pleše kot ‘freelance’ plesalka in koreografira z bazo v Barceloni. Tudi njen predmet, ki ga bo pokazala v oddaji, je nekaj posebnega.

Anamaria Klajnšček

Premiero si lahko ogledate danes zvečer ob 18.45 na TV3, ponovitve pa še v sredo, 16. 9., ob 12.10, v četrtek, 17. 9., ob 22.20, v soboto, 19. 9., ob 12.10 in v nedeljo ob 18.45. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Lea Slapar)