Slovenci pometli s konkurenco. Na evropskem dvanajstkrat zlati

Še preden se je odvilo državno prvenstvo, so se že začela mednarodna tekmovanja, in prvo med njimi je bilo za plesalce hip hopa, electric boogija in break dancea. Solisti so bili na podlagi že zbranih točk na letošnji pokalnih turnirjih uvrščeni na mednarodno tekmo, medtem ko je za male skupine in formacije veljal še lanskoletni vrstni red. Tako se je v boj podalo 434 slovenskih reprezentantov, ki so tekmovali na evropskem prvenstvu v omenjenih disciplinah od 10. do 13. junija v Kielcah na Poljskem. Tokrat sta bila vodja reprezentance Aljoša Kocjančič in Dejan Zečevič, slovenski sodniški stolček pa sta si tako kot hotelsko sobo zaradi zmanjšanja stroškov, seveda, delila Miha Krušič in Miha Lampič.

Organizator tekmovanja je plesalcem tokrat namesto pokalov podeljeval vaze.
Naši plesalci so dobesedno pometli s konkurenco; med 22 sodelujočimi državami in med 2506 plesalci so osvojili kar 12 zlatih medalj oziroma – še bolje rečeno – priplesali so si 12 naslovov evropskih prvakov ter tako postali najuspešnejša država v skupnem seštevku. Tokrat bom omenil le najboljše, ostale rezultate pa si lahko ogledate na strani Plesne zveze Slovenija, saj je med njimi mnogo vice evropskih prvakov kot tudi bronastih odličji in številne finale uvrstitve, ki jih nikakor ne gre spregledati. Evropski prvaki so med otroško konkurenco postali: hip hop mala skupina Ekstra mini iz plesnega kluba Bolero in hip hop dvojica Lia Lačen in Maj Lavrič prav tako iz plesnega kluba Bolero.
Evropski prvaki mala skupina Ekstra mini iz PK Bolero s presrečno trenerko Barbaro Šušteršič.
Še več evropskih prvakov imamo med mladinsko konkurenco, in sicer: hip hop dvojica Iza Černe in Bor Prokofijev iz Plesno-športnega društva Artifex, hip hop mala skupina La famili iz Plesno-športnega društva Artifeks, hip hop formacija Make it rain iz Plesnega kluba Bolero in break dance team 007crew iz KUD Superstar in ŠKD Bast.
Evropski prvaki male skupine La famili PŠD Artifex.
Evropski prvaki formacija Make it rain iz PK Bolero.
Piko na i pa so dodali še člani z največ naslovi evropskih prvakov: hip hop dvojica Jona Sleček in Jaka Rajšter iz Plesno-športnega društva Artifex, hip hop formacija SoFLY iz ŠKDPS Novo mesto, break dance solist Aleš Ivanuša iz Plesnega kluba Zeko, break dance team Generic crew iz KUD Superstar, electric boogie dvojica Andraž Mrak in Dejan Djurovič iz Plesnega kluba Miki in produkcija 100 shades of B iz Plesnega kluba Bolero. 
Nepremagljiv dvojec iz PK Miki Andraž Mrak in Dejan Djurovič.
Kaj vse se je dogajalo poleg omenjenih uspehov in kako sta le-te doživljala, sta mi zaupala predstavnika najboljših na tem tekmovanju Barbee Šuštaršič in Tadej Premk. Trenerka in koreografinja ter vodja hip hopa iz Plesnega kluba Bolero Barbee Šušteršič tokrat ni čutila povezanosti med Slovenci: "Letošnje evropsko prvenstvo je bilo za nas Bolerovce nadvse uspešno. Zmage in uvrstitve na prva tri mesta v skoraj vseh kategorijah, kjer smo tekmovali, so bile odraz celoletnega trdega dela, in veseli me, da so tudi plesalci dobili potrditev, da gremo v pravo smer. Veseli me, da so plesalci spoznali, kaj vse zmoreš, če si pri stvari s srcem. Tudi sama organizacija tekmovanja je bila po pričakovanjih odlična. Se več, zelo me veseli, da so organizatorji razmišljali tudi o trenerjih, kjer je vsak trener zmagovalnih skupin dobil svojo posebno medaljo in diplomo. Mogoče pogrešam samo še več povezanosti med Slovenci. Res je, da se vsako tekmovanje le-ta izboljšuje, pa vendar je najlepše videti vse slovenske skupine, kako držimo skupaj."
Naslov evropskih prvakov je obranila formacija SoFLY iz ŠKDPS Novo mesto.

Trenerja in koreografa ter vodjo plese šole Artifex Tadeja Premka pa je zmotilo ozvočenje: "Evropsko prvenstvo v Kielcah je bilo nad mojimi osebnimi pričakovanji, saj sem po izkušnjah s tekmovanj na Poljskem pričakoval slabšo organizacijo. Organizatorji so poskrbeli za super tekmovanje, fasciniral me je potek tekme točno po urniku. Edino ozvočenje je nekoliko razočaralo, saj je proti koncu tekmovanja že kar konkretno hreščalo. Naš izkupiček treh zlatih medalj je zadovoljiv, na podlagi nastopov na EP pa se že pripravljamo na DP."
Vse evropske prvake boste lahko videli na prihajajočem državnem prvenstvu, ki bo od 20. do 28. junija. v Športni dvorani Medvode. Prav zanimivo bo videti, če bodo evropski prvaki postali tudi državni prvaki ali se bo vrstni red premešal. Vabljeni na plesni spektakel Državc 2015.

View Gallery 7 Photos