Romana Krajnčan s sinovoma Žiganom in Kristijanom ter Gašperjem Kunškom v Čarobnem taxiju

Gašper in Žigan, plesalca v videospotu Romane Krajnčan

Pevka Romana Krajnčan je v teh dneh v javnost poslala videospot, ki ga je posnela na ulicah svojega rojstnega mesta Tržič. Spot je skoraj družinski projekt, saj je režijo in montažo prevzel njen sin Kristijan, plesne vajeti pa Žigan skupaj z Gašperjem Kunškom, s katerim sta zadnjih nekaj let zelo povezana. "Najprej je nastala skladba, ki smo jo posneli v glasbenem studio, in ker svoje skladbe bolj redko slišim na radijskih postajah, sem začela razmišljat še o videu, da bi pesem prišla lažje do ljudi. Saj so tudi koncerti lepa priložnost, a kljub vsemu me je prevzela ideja za video, ki jih sicer nimam dosti. S Kristijanom sva si ogledala vse možne lokacije v Tržiču, mojem rodnem mestu. Celotna ekipa je pristopila z veliko mero vneme in kreativnosti. 

S sinom Kristijanom na snemanju v Tržiču

Težko je mami govoriti o presežkih svojih sinov, saj razumeš, ker zelo hitro zveni, kot da jih hvalimo, zato ker so naši. Ampak ne morem drugače. V družini  imam tri genijalce, vsak na svojem področju so uspešni, inovativni, umetniki po duši in telesu. Logično, da jih vključim v svoje projekte. Seveda moram biti prepričljiva in natančna pri tem, kaj želim, ko se pogovarjamo, šele potem, ko začutijo, da je to to, pristopijo zares. Vem, da mi s tem, ko sodelujejo v mojih projektih in si vzamejo čas zame (kljub svojim lastnim obveznostim in projektom), pokažejo tudi, da me imajo radi in da me podpirajo v tem, kar ustvarjam,"
je za naš portal zaupala mama Romana Krajnčan.

V instrumentalnem delu skladbe Čarobni taxi sta spretno zaplesala trenutno najbolj vroča plesalca slovenske plesne scene Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek. "Sta super plesalca, znajdeta se na ulici, in ker paše tovrstni stil na mojo glasbo, ki ima v sebi tudi ulične ritme, se mi je zdelo, da bo to super. Scenarij je zamišljen, da me moj notranji navigator, torej Čarobni taxi, pripelje v moj rojstni kraj, kjer se spominjam, podoživljam … mlada plesalca na ulici mi dajeta upanje, da je svet lep, da ni še vse izgubljeno, da se ljudje prebujamo in da so mladi naša svetla prihodnost."
Žigan in Gašper sta nerazdružljivi plesni dvojec.

Žigan in Gašper, ki sta vključena v kar nekaj aktualnih plesnih projektov, še posebej pa v Elien Expres, sta brez dvoma odličen plesni ‘vložek’ v videospotu. "Ples je bil v tem videospotu ‘podaljšek’ glasbe. Tako kot sta se v glasbenem smislu pogovarjala / improvizirala klavir in boben, sva se midva v plesu. Odnos do plesa v videospotih? Nad plesom v videospotih nisem ravno navdušen, seveda pa obstajajo izjeme. Zelo je odvisno, kaj glasba in video potrebujeta in kako lahko ples to nadgrajuje, ali obratno. Če sta glasba in ples v dobri komunikaciji, stvar deluje," je iskren Žigan.
Romana Krajnčan (foto: David Bole)
Romana podpira Žigana pri vseh njegovih plesnih podvigih. "Jasno, da smo Žigana v njegovem otroštvu usmerjali v glasbo (violina, pozavna), a je sam odkril in se zaljubil v ples. Podpiram ga že od začetka, spremljam njegovo delo in hvaležna sem, da mi je približal ples, ki ga zdaj doživljam čisto drugače, bolj odprto, in grem zelo rada tudi na različne plesne predstave. Navdušena sem tudi nad duetom Žigana in Gašperja Alien Express, kjer se prepozna, da plešeta že dolgo skupaj in sta ‘uplesana’, zato si lahko privoščita na plesišču marsikaj, tudi dosti improvizacije, kar je za gledalce še bolj zanimivo. Tudi v videospotu sta improvizirala. Tako lahko gledalci doživljajo videospot na več ravneh – v glasbi, globokem sporočilu pesmi, lepih jesenskih barvah, luštnih fantih, mojih kaskaderskih sposobnostih in rumenem plaščku. (smeh) Družina Krajnčan smo predani umetnosti in samosvoji vsak na svojem področju. Velik blagoslov je, da nas povezujeta ustvarjalnost in ljubezen," zaključi svoja razmišljanja Romana Krajnčan.

View Gallery 4 Photos