Rokenrol. Evelin Arh v plesnem elementu predstavila svojo knjigo

V četrtek, 26. novembra, je bila v Cankarjevem domu v okviru knjižnega sejma predstavljena knjiga Evelin Arh z naslovom Plesalka: Moj dnevnik. Dogodek pa je trenutno najboljša slovenska in svetovna rokenrol plesalka s soplesalcem Matejem Matečkom popestrila še z vrhunsko točko.

11-letnica iz Ljubljane je plesalka že od malih nog. Ples vadi vsak dan, saj se nenehno pripravlja na različna tekmovanja in nastope. Vse v njenem življenju je podrejeno plesu in njena največja želja je, da bi bila tudi sama nekoč plesna učiteljica.
Izvirna otroška knjiga s pomočjo fotografij in plesnih zanimivosti prikazuje teden dni v življenju slovenske deklice, ki trenira ples. Napisana je v obliki dnevnika in tako po posameznih dnevih opisuje, kako pogosto morajo plesalke vaditi, kaj vse morajo postoriti, da so na nastopu brezhibno urejene, kako se pred nastopom spopadejo s tremo, pa tudi kako si ob natrpanem urniku najdejo čas za družino in prijatelje. Knjiga je nastala v sodelovanju s plesno šolo Plesno mesto ki jo vodita Anita Vihtelič in Marko Hren. Plesna šola je najbolj znana po oddaji Ribič Pepe, v kateri je Evelin že velikokrat nastopila (v knjigi je tudi slika iz oddaje).
V knjigi je opisan teden dni pred Pokalom Slovenije, na katerem sta z Matejem zmagala, novembra 2015 pa sta osvojila prvo mesto na svetovnem pokalu in postala svetovna prvaka.
Knjiga je zelo poučna in realna, saj prikazuje, kako poteka teden dni slovenske deklice, ki trenira ples: koliko mora vaditi, kaj mora vaditi (poleg rokenrola še akrobatiko in jazz ples), kako se pripravlja na nastope in tekmovanja, kako se spopade s tremo, predvsem pa kako uskladi številne šolske obveznosti s plesom, pa tudi kako pomembno je zaupanje in prijateljstvo s soplesalci, pa podpora s strani staršev in učiteljev …
V knjigi se ob glavnem besedilu ves čas pojavljajo zanimivosti, npr. kakšni morajo biti plesni čevlji, kdo je Elvis Presley, kakšna je plesna drža … Predvsem pa so v knjigi poudarjene vrednote in življenjska vodila, npr. da se z veliko truda in strpnostjo pride zelo daleč, da je uspeh odvisen od količine vaje, da je vedno na prvem mestu šola, potem pa ples ipd.

Na koncu knjige je poglavje o pisanju dnevnika – kako se ga lotiti oz. kako ga pisati. Dodan je tudi slovarčae besed s plesnega področja.

View Gallery 5 Photos