Katastrofalna organizacija, a Nielienson in Dolenčeva vseeno odlična!

Na vrhu ruski par Kolesnikov&Isakovič, na šestem mestu pa slovenski Nielienson&Dolenc. (Foto: FB)

V Kijevu v Ukrajini se je v soboto, 28. novembra, odvijalo letošnje zadnje svetovno prvenstvo za starejše mladince, za nekatere tudi zadnje v tej starostni kategoriji, saj bo kar precej parov z novim letom zaplesalo med člani. Tudi Volodimir Nielienson in Naja Dolenc, ki sta dosegla na svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov najboljši rezultat skupnega plesanja. Uvrstitev v finale in končno šesto mesto. "Za peto mesto nama je zmanjkala ena sama točka. V sambi in rumbi sva zasedla celo drugo mesto, kaj več pa sporočiva jutri," sta za naš portal komentirala Naja in Volodimir, ki je bil še posebej ponosen na nastop, saj je plesal pred svojo družino in domačo publiko. Tekmovalo je osemindvajset parov, med sodniki pa je bil tudi naš Branko Bohak.

Alenka Bohak je bila uradna spremljevalka našega para. (Foto: Marko Mesec)
Uradna spremljevalka para Nielienson & Dolenc je bila Brankova žena Alenka. Njen komentar pa je: "Z nastopom Naje in Vove sem zelo zadovoljna, saj jima je uspel suveren nastop skozi vse runde. Še posebej sta blestela v latinskoameriških plesih, kar potrjuje drugo mesto v rumbi, pasodoblu in jivu. Tekma je bila zanju kar stresna, tako s kondicijskega vidika (odplesala sta 40 plesov), kot s psihološkega, še posebej za Vovo, ki je prvič z Najo plesal na domačih tleh pred očmi svoje družine. Zelo zadovoljna sem tudi z rezultatom, saj mi je bilo že doma jasno, da bo uvrstitev v finale izredno težka naloga zanju. Zagotovo si potem v finalu želiš še več, še posebej, ko vidiš, da si rumbo zaplesal kot drugi najboljši par. Po pasodoblu žal nismo videli javnih ocen, saj so bile težave s prenosom podatkov na veliki ekran, v solo jivu pa sta nastopila kot zadnja in prav tako dosegla drugo mesto. Torej tudi do petega skupnega mesta ni bilo daleč. Organizacija tovrstnega tekmovanja je za vsakega organizatorja velik zalogaj, ustreči vsem in vsakomur ni lahko. Nimam večjih pripomb, le v garderobah je bilo zelo hladno, še dobro, da je bilo med vsako rundo "samo" 20 minut odmora in, da so se pari morali podvizati."
Volodimir Nielienson in Naja Dolenc zapuščata kategorijo starejših mladincev.
Brez dlake na jeziku je pokomentirala organizacijo prvenstva trenerka in sodnica Tatjana Lahvinovič Galčun. "O tem prvenstvu na žalost ne morem reči ničesar dobrega. Organizacija je bila zelo slaba, stalno zamujanje, nekatere težave so reševali kar med uradnim odprtjem, spori med eno in drugo federacijo. Skratka pogoji so bili zelo slabi, v dvorani ni bilo več kot plus deset stopinj, stalne težave z računalniki in tablicami za ocenjevanje in še bi lahko naštevala. Tako da ekstremno spoštujem vsakega plesalca, predvsem v finalu, ki se je odvijalo skoraj opolnoči v ledeni dvorani, za njihov športni duh in pokazan vrhunski ples! Kar pet parov v finalu, z izjemo latvijskega, je včeraj plesalo svoje zadnje prvenstvo med starejšimi mladinci, vsi z novim letom prehajajo v amatersko kategorijo. Sem ponosna na naš tim, saj smo imeli kar štiri pare v finalu in si ne predstavljam, da bi lahko bilo še boljše. Zelo sem vesela za Najo in Vovo (Volodimir Nielienson, op. a.), ki jima je končno uspel preboj v finale in celo dva plesa odplesati za drugo mesto. Od prve do zadnje runde sta konstantno zelo dobro plesala, sta dobro pripravljena tako fizično kot psihično. Imata odličen performans in energijo! V nedeljo sodim še odprto tekmo v latinu, kjer plešeta dva naša para, jutri pa imam na kongresu WDSF predavanje Analyzation of Performances of Latin Dances."
Tatjana Lahvinovič je skritizirala organizacijo in pohvalila plesalce.
Nova svetovna prvaka sta postala Vladislav Kolesnikov in Anna Isakovič iz Rusije. Anna, ki je nastopila v kreacijah oblikovalke Natalije Pokrovske, pa ve, kako je treba komunicirati z mediji in nam je nemudoma za naš portal sporočila: "To je bilo najino tretje svetovno prvenstvo med starejšimi mladinci in najtežje s psihičnega vidika, ker sva plesala kar dva programa v enem dnevu. Seveda sva zelo vesela in ponosna. Vseeno sva imela malo manj treme, saj so naju spodbujali vsi najini trenerji, najina družina in prijatelji. In seveda publika, ki naju vedno spodbuja. Kar se tiče organizacije, bi dejala, da so nas ocenjevali po novem sistemu sojenja in to je bilo tudi najina tretja izkušnja s tem načinom. Za naju je bilo to tekmovanje neverjetno in kar zgodovinsko za našo državo."  Alenka Bohak pa je dodala: "Zmagovalca, Vladislav Kolesnikov in Anna Isakovič iz Rusije, sta bila približno enaka v obeh disciplinah, zato je bila njuna zmaga prepričljiva in hkrati pričakovana. Ostali finalisti so bili sami znani plesni pari, ki so finalisti bodisi iz prejšnjih let, bodisi v posamezni disciplini. Njihovo plesanje pa je pri nekaterih boljše v eni disciplini, pri nekaterih v drugi."
 
Anna Isakovič je svetovna prvakinja v kombinaciji in za njen izgled je zaslužna Natalija Pokrovska.
Volodimir in Naja sta z uvrstitvijo na šesto mesto dosegla največji uspeh v starejšemladinski kategoriji zadnjih petih let. Lani sta, zdaj že nekdanja plesna partnerja, Jure Bergant in Ana Mesec zasedla enajsto mesto, leto dni prej enaindvajseto mesto. Naja je leta 2012 z Marcelom Vodenikom zasedla trinajsto mesto, leta 2011 pa sta bila brat in sestra Matej in Anja Pritekelj dvaindvajseta. Vsekakor se lahko veselimo prihodnjega leta, ko Naja in Volodimir prestopata med člane.
Naja Dolenc je z Marcelom Vodenikom leta 2012 zasedla trinajsto mesto. (Foto: Marko Mesec)

View Gallery 6 Photos