Mitja Popovski med Slovenijo in Afriko. In na vrhu sveta.

Ideja se je rodila pred letom dni, ko smo imeli podobno predstavo interno v prostorih Kazine in je bil odziv izjemen, zato smo se odločili, da predstavo pokažemo vsem. Najprej avgusta 2015 v Južni Afriki in sedaj v Sloveniji. Najbolj sem ponosen na prijateljstvo, ki se je razvilo med mojimi in južnoafriškimi plesalci. To mi pomeni veliko več kot sami rezultati. V tujini so navdušeni nad zgodbo o sodelovanju dveh držav, ki sicer zgodovinsko nimata kaj veliko skupnega, to me naredi še bolj ponosnega.

Koreograf in pedagog Mitja Popovski je avtor …
Večer bo sestavljen iz letošnjih tekmovalnih kategorij, ki potekajo ta teden v Riesi in bodo potekale čez teden dni v Mikolajkiju na Poljskem. Zraven bomo pokazali tudi nekaj koreografij, ki so bile del sodelovanja v petih letih, in v njih pomešali plesalce obeh držav. Poleg mojih bodo plesali plesalci tudi koreografije treh koreografov iz Južne Afrike, ki so jih pripravili za letošnja tekmovanja. To so Fayme Hattingh, Wendy Quarmby in Hope Maimane. Posebej moram seveda omeniti mojo gostiteljico Wendy Quarmby in njeno hči Fayme Hattingh, ki vedno asistira. Brez njiju tega sodelovanja nikoli ne bi bilo.
… predstave SloAfrica 2015 …
Letošnja sezona še ni končana, pa lahko rečem, da že gre za eno mojih najuspešnejših let. Vesel sem, da mi uspeva ostati na vrhu, ponosen sem na vsako čestitko ljudi iz različnih držav sveta, ki prihajajo, komentirajo, in vem, da delam to, kar imam rad. (je za naš portal komentiral Mitja Popovski, avtor in koreograf plesnega večera SloAfrica 2015, ki se bo zgodil 1. decembra ob 19.00 v Cankarjevem domu v organizaciji Plesnega kluba in šole Kazina pod taktirko Silvestre Perčič.
V predstavi plešeta slovenska in južnoafriška reprezentanca oziroma ekipi, ki predstavljata najboljše plesalce, ki v zadnjih petih letih izmenjaje osvajata zlate in srebrne medalje na svetovnih prvenstvih v performing arts disciplinah. Predstava je premiero doživela letos avgusta v Pretorii. Vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma po 12 in 15 evrov. Sicer pa Mitja Popovski pobira zlata odličja na svetovnem prvenstvu, ki poteka v Riesi, in jih še bo na prihajajočem prvenstvu v Mikolajkiju.)
View Gallery 5 Photos