Prihajajo Zvezde plešejo. Že tretjič z nekoliko spremenjeno plesno ekipo

Nika Bagon, Svetlana Cigoj in Nina Gerič so tri nove plesalke šova Zvezde plešejo. (Foto: POP TV)

Da bo plesni šov Zvezde plešejo žel dobre ‘rejtinge’ ter odobravanje gledalcev in gledalk, ni bilo dvoma. Zato se marca začenja že tretja sezona, ki je v originalu format BBC-ja, imenovan Strictly Come Dancing, in kot verjetno veste, v angleški različici nadvse uspešno nastopata Slovenec Aljaž Škorjanec in Neslovenka Nadija Bičkova.

Aljaž Škorjanec je v zadnji sezoni Strictly Come Dancing tekmoval v paru s Kate Silverstone. (Foto: BBC)

Občasno v šov točkah pa še Gordana Grandošek Whiddon, ki pa se je letos nastopu v Zvezdah plešejo odpovedala, saj je del plesnega šova plesalca Giovannija Pernicea Dance is Life 2019 in bo ‘turala’ po angleških odrih. V slovenski plesni ekipi prav tako ni Tadeje Pavlič, ki s svojim partnerjem Maticem Rodico poskuša plesno srečo in osvojiti New York. Nad ponudbo POP TV-ja pa letos ni bila navdušena Jagoda Batagelj in se je sodelovanju odpovedala. Zato na velika plesna vrata prihajajo tri nove plesalke, za katere verjetno niste še slišali. No, vsaj ne tisti, ki plesa ne spremljate tako zelo natančno. V igri so sicer bile že v prvi in drugi sezoni, a v tretje gre rado.

Nika Bagon je dolgo plesala z Mišo Cigojem, ki zdaj pleše s … (foto: Marko Mesec)

Nika Bagon je pred časom zapustila profesionalno plesno kariero z Mišo Cigojem in odprla svoj plesni studio oziroma šolo Movartex. Sicer živi v Gorici, a se je sprejetja med profesionalne plesalce zelo razveselila: "Zelo sem vesela, kdo ne bi bil, da sem se pridružila ekipi Zvezde plešejo. Nove izkušnje in izzivi so vedno dobrodošli, kajti vsaka sprememba v življenju pomeni nov začetek in navdih za prihodnost. Komaj čakam, da bova z zvezdo prižigala parket. Naj se kar pripravi, trdo bova garala in se seveda tudi zabavala in nasmejala, ter srčno upam, da bova skupaj osvojila plesni globus," je povedala v svoji prvi uradni izjavi.

… Svetlano Cigoj. (Foto: Marko Mesec)

Omenjeni Miša Cigoj je med plesne zvezde poslal kar svojo ženo Svetlano Cigoj, s katero se bosta 2. februarja udeležila tudi državnega prvenstva v standardnih plesih. Svetlana je bila tudi povabljenka prve in druge sezone, a je takrat zaradi nizkega honorarja rekla: "Ne, hvala." Letos pa so menda vsem njenim željam na POP-u ugodili. Ukrajinka je od vraga!

Tudi Nina Gerič je nekoč plesala z Mišo Cigojem.

Nina Gerič je nekdanja soplesalka Miše Cigoja. Ker prihaja iz Maribora, je pred leti na Mladinski ulici odprla svojo plesno šolo Plesni park in jo tudi kmalu zaprla, saj se ni mogla upreti vabilu za ples v šovu Burn the floor, s katerim je gostovala po Ameriki in Evropi. V zadnjem letu je veliko delala v Angliji, kjer je bila članica različnih plesnih šovov, sodelovala je s svetovno priznanimi plesnimi koreografi ter plesalci in plesala tudi na slovitem londonskem West endu. "Vesela sem, da sodelujem pri tem projektu, in upam, da bodo gledalci ob spremljanju šova uživali," je sporočila vedno vesela Nina.

Novi plesalec je Aleksej Rubcov … (foto: POP TV/Ana Gregorič)

Med moškimi plesalci je nov samo Aleksej Rubcov. Rus, ki živi in dela v Kočevju. S partnerko Jasmino Arko sta bila dolga leta tekmovalni par, zdaj pa imata že kar nekaj let Plesni klub Jasmin. Takole pravi: "Želim biti dober soplesalec, prijatelj in učitelj svoji zvezdi, kar se da profesionalno opraviti svoje delo, uživati in čim dlje biti v oddaji."

povratnik pa Jernej Brenholc. (Foto: POP TV/Ana Gregorič)

Med moškimi povratniki pa boste lahko zaploskali Jerneju Bernholcu, ki ga ‘popovci’ niso povabili k sodelovanju v drugi sezoni, čeprav je v prvi navduševal z Urško Markež Vučak. Bil je malo užaljen, a prepričana sem, da zdaj cveti od navdušenja. "Spomin na prvo sezono je super! Z Urško sva bila res super par, oba sva se zabavala in tako so nastajale zgodbe in točke, ki se jih ljudje še danes radi spominjajo. Upam, da bomo ples še bolj približali ljudem."

Ekipa profesionalnih plesalcev (foto: POP TV/Ana Gregorič)

Ne boste pa ploskali Mateju Krajcerju, ki ima pedagoške obveznosti in nima časa več za šov. Preostali plesalci pa, kot napisano, ostajajo skoraj isti. Maja Geršak, Martina Plohl, Valerija Musina, Arnej Ivkovič, Miha Perat, Miha Vodičar in Tomaž Šter. Glavni koreograf ostaja Miha Krušič, pravzaprav hišni koreograf POP-a. Kdo bodo plešoče zvezde, pa ostaja še strogo varovana skrivnost. Za eno vem gotovo, in sicer Lucijo Čirovič; popularno Fato sem srečala v soseski Župančičeva jama, ko je odhajala iz ProDance studia, kjer domuje Miha Krušič. Tudi žirija menda ostaja enaka. Še posebej se seveda veselim Nike Urbas Ambrožič in njenih ‘nikizmov’. To me vsakič resnično zelo zabava.

Daniela Škofic Novak bo za naš portal komentirala tudi tretjo sezono slovenske različice šova Zvezde plešejo, ki marca znova prihaja na POP TV. (Foto: Marko Mesec)

Tudi komentatorka oziroma recenzentka za naš portal ostaja Daniela Škofic Novak in vabljeni k prebiranju njenih res strokovnih zapisov. Naj Zvezde plešejo!

View Gallery 9 Photos