Prihaja zadnje državno prvenstvo za športne plesalce v tem letu. Plesalo se bo latin in standard!

Maša Kastelic in Akim Pekunov bosta branila naslov državnega prvaka v kombinaciji. (Foto: Dancemagcom)

Državno prvenstvo v desetih plesih organizira Marko Vodnik z društvom Kazina v Ivančni Gorici! Sodniki bodo Emil Ketiš, Nejko Peter Levak, Valerija Mbanwi, Mateja Janičijevič Mazovec, Fredi Novak, Andrej Novotny in Šana Vodnik.

Letošnje zadnje državno prvenstvo za športne plesalce bo 10. junija v športni dvorani Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici, in sicer veliko prej kot ponavadi, ko smo ga spremljali konec meseca junija. Organizacijske vajeti je vzel v roke kar predsednik sekcije za latin in standard Marko Vodnik, ki vas vabi na ogled že ob 16.00 ali pa na večerni del, ki se bo začel ob 19.30.

Marko Vodnik bo vodja tekmovanja.

Naj pohvalim in se zahvalim Marku, ki mi je poslal vse potrebne informacije za napoved prvenstva zelo ažurno in natančno. A ker izpopolnjujem znanja joge na Kreti, me žal na prvenstvu ne bo (nekateri si boste oddahnili, hehehe), bo pa dogajanje zabeležil moj snemalec Leo, tako da si boste plesno dogajanje lahko ogledali v eni od jesenskih oddaj Parada plesa na TV3.

Na lanskem prvenstvu z lanskima zmagovalcema, ki sta to že tudi letos, in sicer zakoncema Razinger.

In seveda samo upam, da v poletnih mesecih ne razpade kakšen par, kot se je to zgodilo prav v teh dneh, ko je na družbenem omrežju zasijala novica, da državni prvak Alex Belaj išče novo partnerko. Alexova mama Suzana mi je na vprašanje, zakaj sta se njen sin in Rubi Pocajt razšla, odgovorila: “Pozdravljeni, tako so se odločili. Nič hudega. Bomo že našli drugo plesalko. Verjetno bo mogel počakati. Do takrat pa bo delal na sebi,” je bila kratka. Blaž Pocajt, Rubiin oče, pa mi je napisal, da izjave tokrat ne poda. Kaj se je dejansko zgodilo bomo verjetno izvedeli v prihodnjih dneh. Tako je lov na zmagovalca v pionirski kategoriji odprt.

Alex išče novo soplesalko. (Foto: Instagram)

Na štartni listi je trenutno 39 parov in 22 solistov. Pa predvidimo, kdo bodo novi državni prvaki. V mlajši pionirski kategoriji gotovo aktualna prvaka v latinu in standardu Teodor Nikšič in Melanija Matulan.

Oskar Preložnik in Mylana Poluliakhova, zmagovalca latina in standarda (foto: Srečo Katona)

Med mlajšimi mladinci Oskar Preložnik in Mylana Poluliakhova, tudi državna prvaka v posameznih stilih.

Denis Nali in Julija Halik Markovič, zmagovalca latina (foto: Srečo Katona)

Med mladinci mogoče državna prvaka v latinu Denis Nali in Julija Halik Markovič ali državna v standardu Nikov Kaloyan in Alexova sestra Teja Belaj. V starejši mladinski kategoriji je nekaj več negotovosti. Nik Visnovič in Tanisa Potočnik Martič sta prvaka v standardu, Denys Kulakovskyi in Tara Por sta prvaka v latinu, ampak ker mislim, da standarda ne plešeta, vsaj na štartni listi ju ni, bosta morda postala državna prvaka Jaka Mihalič Rader in Mia Windisch ali Mark Klemen in Kaja Katona.

Mark Klemen in Kaja Katona sta tretja v latinu. (Foto: Srečo Katona)

Med člani ni dvoma, da obranita naslov tudi aktualna prvaka v standardu in latinu Akim Pekunov in Maša Kastelic.

Stefan Chiari in Neža Colja zmagujeta v kategoriji under 21.

V kategoriji under 21 kraljujeta Stefan Chiari in Neža Colja. Pred prvenstvom imamo gotovo že dva prvaka, saj sta edina v svoji kategoriji. Med seniorji III sta to zakonca Igor Razinger in Mojca Noč Razinger, v kategoriji para ples pa Roman Maček in Martina Smodiš.

Sodniška ekipa letos na državnem v latinu (foto: Srečo Katona)

Seveda pa bodo za uradne rezultate ‘krivi’ sodniki. Tokratno ekipo sestavljajo: Emil Ketiš, Nejko Peter Levak, Valerija Mbanwi, Mateja Janičijevič Mazovec, Fredi Novak, Andrej Novotny, bolno Katarino Venturini bo zamenjala Šana Vodnik. Delegat PZS pa bo Branko Bohak. Voditeljske vajeti bo imela v rokah Metka Mesesnel, glasbo pa bo vrtel Lukaš iz Bolera. Organizatorjem želim krasno prireditev brez zapletov in predvsem zamud, plesnim parom odličen parket, sodnikom pa ostro oko brez favoriziranj katerega od parov.