Manca Pavli & KUD TARAB s predstavo modernega orientalskega plesa. Z vami delimo misticizem plesa in lepoto ženske energije!

Manca Pavli je ena vodilnih slovenskih plesalk orientalskega plesa. (Foto: arhiv PP)

Danes ob 20.00 na oder mengeškega kulturnega doma stopajo plesalke Mance Pavli s predstavo modernega orientalskega plesa.

Ena od varovank Mance Pavli je tik pred današnjo predstavo delila in razgalila vsa veselja in ves jok, ki običajno pritiče, ko se postavlja predstava. Skok v kožo plesalke Nine Strah vas bo prepričal, da si predstavo modernega orientalskega plesa tudi ogledate.

Na vaji

KO GRE VSE NAROBE, A JE PRAV
Priprave na predstavo so precej stresne za vsakogar. Ko hitimo in smo z glavo na tisoč in enem koncu, se nam dogaja marsikaj, česar v tem času nismo predvideli. Vse o dogajanju v zaodrju sledi v naslednjih nekaj vrsticah.
TOČNOST NI VEDNO MOGOČA
Dva dni pred premiero smo bile s plesalkami dogovorjene za vaje. Ljubljana je spet doživela prometni kolaps in posledično je bila dvajsetminutna vožnja dolga eno uro. Posledično vaj v pravem pomenu besede niti ni bilo in je bilo treba trening podaljšati zvečer.
TEHNIČNE TEŽAVE
Ključ po novem sodi v zaklenjen avto. Tako smo ostali brez enega prevoznega sredstva, ki ga v tem tednu krvavo potrebujemo. Uspelo nam je zakleniti ključ in denarnico v avto. Da pa je bila mera polna, je bilo vse skupaj na razstavi na sprednjem sedežu. Še sreča, da si nihče ni zadal, da bo stvari izropal.

Manca Pavli obvlada tudi tehnične veščine, kot sta kreiranje …

PRIMERNOST PREDSTAVE
Že več mesecev si prizadevamo za čim bolj dovršen scenarij predstave. Potencialni oglaševalec nam je kljub plačilu postavil pogoj, da predstava ne sme vsebovati elementov tujih verovanj. V ta namen nam je celo recenziral oglas.
TUDI JOKU SE ŽAL NE MOREMO IZOGNITI
Zadnji dnevi so naporni za vse. Ko smo utrujeni in nam primanjkuje spanca, na dan privrejo vsa skrbno potlačena čustva. Velikokrat je reakcija jok, ki ga v teh dneh ni manjkalo. Vsak dan je vsaj ena tečajnica jokala. Verjetno je to znak za delavnico, kjer se bomo sčistile vsega, kar se v nas nabira. Jok je zdravilo in čistilo. Zato naj le teče.

… kostumov in lepljenje bleščic.

VEČOPRAVILNOST JE KLJUČ
Dan ima samo 24 ur, pred predstavo pa je še toliko stvari, ki jih je treba postoriti. Ni drugega recepta, kot da se več stvari opravlja hkrati. Kostum, izbira glasbe, pisanje scenarija, odgovarjanje na tisoč in en klic, koordiniranje in še bi lahko naštevali.

Na vaji s kostumi

ZAMEŠAN URNIK
Ker organiziranje predstave ni dovolj, se dogovarjamo še za oglede stanovanja. Ogled naj bi bil v četrtek, a je takoj po tem, ko je bilo vse pospravljeno, v klicu nepremičninska agentka povedala, da ima ogled načrtovan v petek. Še ena stvar torej, ki jo bo treba vriniti v že tako poln urnik. Kaos je res velik, poleg tega se pridruži polna luna in srečno nesrečna naključja. Iz vsega tega se rodijo zapleti, ki pa jih z ekipo, kot jo imamo, uspešno rešujemo. Ne glede na izzive, ki jih srečujemo, se vse plesalke zelo veselimo sobotnega večera, da z vami delimo misticizem plesa in lepoto ženske energije.

Vabljeni na ogled.

Oglejte si predstavo modernega orientalskega plesa MATi GAiA plesalk pod vodstvom Mance Pavli danes ob 20.00 v kulturnem domu Mengeš. Ogledali si boste enajst različnih plesnih točk v skupni dolžini ene ure in dvajset minut. Vsi, ki poznate Manco, pa seveda veste, da je kakovost zagotovljena. Ogled intervjuja z Manco Pavli v oddaji Parada plesa leta 2019 pa je tukaj: