Prihaja šov Zvezde plešejo z Nadijo Bičkovo in Aljažem Škorjancem!

Nadija Bičkova in Dianne Buswell na rdeči preprogi šova (foto: BBC)

Da bi ljubitelji standardnih in latinskoameriških plesov ter uspešnice Zvezde plešejo lažje dočakali novo serijo, ki se nam obeta na Pop TV-ju prihodnje leto, vas vabim, da skupaj spremljamo originalno serijo britanskega BBC-ja pod nazivom ‘Strictly Come Dancing’, ki se bo odvijala deset sobot z začetkom 23. septembra ob 19.25 po našem času na programu BBC 1. Tudi če nimate BBC-jevega TV-programa, lahko spremljate epizode v živo na spletu na BBC One Live stream hd Film On ali Free TV All.com. Minulo soboto so Otočani že lahko spoznali sodelujoče zvezdnike v otvoritveni epizodi, ki je postregla z dolgo pričakovano razglasitvijo, kdo bo plesal s kom v prihajajoči, že 15. seriji priljubljenega šova. In zakaj naj bi bilo to zanimivo tudi za nas?

Iz dveh razlogov. Prvič, ker je ‘Strictly’, kot jo na kratko imenujejo Angleži, prototip naše in še več kot 40 drugih različic resničnostnega šova, ki je dobesedno obnorel svet. In drugič, ker v njej nastopata in se za bleščeči globus potegujeta tudi dva slovenska plesalca.

Aljaž Škorjanec je bil zmagovalec šova Strictly Come Dancing.
Aljaž Škorjanec je del britanskega šova že od leta 2013, ko je ‘prišel, videl in zmagal’! Od takrat redno sodeluje v oddaji, preselil se je v London, se poročil z dolgoletno prijateljico, s katero sta bila hkrati povabljena v SCD, in ga pozna večina Angležev, tako da se težko kam premakne, ne da bi mimogrede moral podeliti kopico avtogramov svojim oboževalcem in še bolj oboževalkam.

Nadija Bičkova je v ekipi ‘Strictlyja’ nova, tako kot še dve plesalki, Avstralka Dianne Buswell in Angležinja Amy Dowden. Nedvomno je s plesnega stališča Nadija ena najboljših plesalk standardnih in latinskoameriških plesov v prihajajoči seriji, ampak kot smo videli tudi pri naših ‘Zvezdah’, to še zdaleč ni zagotovilo za uspeh v tem šovu. O njej se bo prav gotovo veliko pisalo in govorilo, saj ima že zdaj zelo pestro plesno in osebno zgodovino, kar je oblikovalcem oddaje zelo pogodu. Seveda vsi želimo, da bi bila Aljaž in Nadija čim uspešnejša in da bi nas čim dlje razveseljevala z zanimivimi in dobro odplesanimi točkami.

Za čim lažje spremljanje serije, si lahko ogledate osnovne podatke o tekmovalcih. Alexandra Burke (28), pevka, zmagovalka X-faktorja 2008, zelo uspešna z albumom Overcome in štirimi prodajnimi top uspešnicami, partner: Gorka Marquez (27), Španija. Jonnie Peacock (24), šprinter, dvakratni zmagovalec paraolimijskih iger (2012 in 2016), s protezo na desni nogi. partner: Oti Mabuse (27), Nemčija
Paraolimpik Jonnie Peacock
Debbie McGee (58), na Otoku jo poznajo kot asistentko in ženo lani preminulega iluzionista Paula Danielsa, v mladosti je plesala balet v iranskem nacionalnem baletu v Teheranu; partner: Giovanni Pernice (26), Italija. Chizzy Akudolu (43), simpatična temnopolta igralka, najbolj jo poznajo po vlogi zdravnice v seriji Holby City, nosilka rjavega pasu v karateju; partner: Pasha Kovalev (37), Rusija.
Debbie McGee, Aston Merrygold in Charlotte Hawkins
Charlotte Hawkins (42), voditeljica jutranje oddaje Good Morning Britain; partner: Brendan Cole (41), Nova Zelandija, zmagovalec prve serije leta 2004, pet let je bil sodnik v novozelandski različici Plesa z zvezdami. Brian Conley (56), komik, voditelj, igralec, pevec; partner: Amy Dowden, Anglija. Susan Calman (42), komičarka, voditeljica in igralka škotskega rodu; partner: Kevin Clifton (34), štirikratni finalist, nikoli zmagal.

Aston Merrygold (29), zvezda X-faktorja, pevec skupine JLS, s petimi hiti z vrha britanskih lestvic in več kot desetimi milijoni prodanih ploščkov; partner: Janette Manrara Škorjanec (33), Florida, ZDA, žena Aljaža Škorjanca. Simon Rimmer (54), chef; partner: Karen Clifton (35), Venezuela, nekdanja svetovna prvakinja v mambi in žena Kevina Cliftona. Joe Mc Fadden (41), igralec; partner: Katya Jones (28), Anglija
Duhovnik Richard Coles
Richard Coles (55), duhovnik, glasbenik in radijski gostitelj; partner: Dianne Busswell, Avstralija.
Igralka Gemma Atkinson, soplesalec Aljaž Škorjanec
Gemma Atkinson (32), igralka, zadnja vidna vloga v ‘žajfnici’ Emmerdale; partner: Aljaž Škorjanec (27), zmagovalec serije leta 2013, 19-kratni slovenski državni prvak (za katerega nekateri funkcionarji v Plesni zvezi Slovenije še nikoli niso slišali). Ruth Langsford (57), voditeljica oddaj This Morning in Loose Women; partner: Anton Du Beke (51), Anglija.
Igralec Dawood Ghadami, soplesalka Nadija Bičkova.
Davood Ghadami (35), visok, atletsko grajeni igralec, najbolj znan po vlogi v dolgoletni britanski seriji Eastenders, perzijskega rodu; partner: Nadija Bičkova (27), Slovenija. Mollie King (30), pevka skupine The Saturdays; partner: AJ Pritchard (22), Anglija. V seriji sodelujeta še dva plesalca, ki pa nista dobila zvezdniških partnerjev, ampak bosta kot del ekipe sodelovala v plesnih točkah profesionalcev. To sta Neil Jones in Chloe Hewitt, ki sta bila že drugič izbrana v ekipo profesionalnih plesalcev in ostala sama. Otvoritvena epizoda je bila zelo obetavna, saj je postregla z dobrimi plesnimi točkami profesionalnih plesalcev in prvo skupno točko zvezdnikov ter profesionalcev, ki so jo pripravili, še preden so vedeli, kdo bo plesal s kom. Uvodna oddaja je imela nekaj vrhuncev. Za naše plesalce, ki jim ni tuja mednarodna plesna scena, je bila vsekakor zanimiva otvoritvena točka, v kateri se je med sodniki prvič pojavila Shirley Ballas, 56-letna ‘kraljica latina’, ki je odlično zaplesala nekaj taktov s profesionalnimi plesalci. Shirley je Angležinja, ki že dolgo živi v ZDA, nekdanja angleška in ameriška prvakinja v LA-plesih in jo ves plesni svet pozna kot Shirley. Mnogi od nastopajočih profesionalcev so njeni nekdanji učenci. Njen sin Mark je dvakrat zmagal v ameriški različici oddaje Dancing With The Stars in jo nagovoril, naj se prijavi za ‘Strictly’, ko so iskali zamenjavo za dolgoletnega priljubljenega glavnega sodnika Lena Goodmana.

Drugi vrhunec je bila točka, v kateri so predstavili tri nove plesalke. Blondinka Nadija, rdečelaska Dianne in rjavolaska Amy so imele glavno besedo v energetsko nabiti in dramaturško zanimivo zasnovani plesni točki, v kateri sta zlasti Nadija in Avstralka Dianne vidno izstopali.

Tretji vrhunec uvodne epizode pa je bil poklon nedavno preminulemu dolgoletnemu voditelju Bruceu Forsythu, ki je bil od prve serije leta 2004 do 2013 prepoznavni lik ‘Strictlyja’. Kompletna ekipa plesalcev se mu je poklonila s prekrasnim fokstrotom na Sinatrovo Fly me to the Moon. Karizmatični in zabavni voditelj je pustil oddaji močan pečat in je imel mnogo zaslug za njeno popularnost.
Ker je Strictly Come Dancing zabavna oddaja, pri kateri je v ospredju tekmovanje plesnih parov, nas seveda zanima, kdo se bo kako odrezal. Na stavnicah trenutno visoko kotira pevec Aston Merrygold, ki so mu dodelili Aljaževo soprogo Janette in so jima hitro nadeli ljubkovalno ime ‘pocket rocketts’, ker sta oba drobna in polna energije. Lansko sezono je morala Janette prva zapustiti šov. Kljub izkušnjam, kakovosti plesanja, učenja ter koreografiranja se Janette še ni uspelo prebiti do finala. Leta 2014 je bila blizu s četrtim mestom. Mogoče ji bo letos uspelo. Tudi Aljažu z igralko Gemmo Atkinson napovedujejo dobro uvrstitev. Pri Nadijinemu partnerju upamo, da ga ‘nabildano’ mišičasto telo ne bo preveč oviralo in da se bo izkazal za solidnega gibalca.
Zanimivi bodo vsekakor tudi nastopi paraolimpijca Peacocka in zmagovalke X-faktorja Alexandre Burke. Na trenutni lestvici priljubljenosti je na najvišjem mestu komičarka Susan Calman s Kevinom Cliftonom, Gemma in Aljaž sta na drugem mestu. Nadija s soplesalcem je trenutno še na repu, kar je razumljivo, ker je še ne poznajo oziroma so več slišali in brali o tem, da se je slikala za Playboy kot o njenih plesnih dosežkih. Z izbranim plesnim partnerjem bosta vsekakor lep par, če pa bo še ples dober, se bosta hitro povzpela po lestvici. Pari se zdaj pospešeno pripravljajo na prvi dve tekmovalni točki. Vadijo tudi po osem ur na dan, kar je za neplesalce velik fizični izziv. Nemalokrat so se profesionalni plesalci primorani celo preseliti v mesto svojega partnerja, da ne izgubljajo časa s potovanjem. Aljaž se je na primer preselil v Manchester, od koder je Gemma.
Poleg ugibanj, kdo bo prišel najdlje, so britanski mediji že polni spekulacij, kaj se dogaja med novo nastalimi pari. Za Aljaževo plesalko se šušlja, da skačejo iskre med njo in Gorko iz Španije, za Nadijo in Davooda se piše, da sta potencialni par, ki ga bo zadel ‘urok Strictlyja’, torej da ju bo kemija potegnila skupaj in podobne neumnosti, ki so seveda namenjene predvsem marketingu in popularizaciji šova ter pogosto nimajo nobene realne podlage.
Žirija: Craig Revel Horwood, Darcey Bussell, Shirley Ballas in Bruno Tonioli (foto: BBC)
Če vas zanimajo še honorarji, so na voljo sledeči podatki: zvezdniki dobijo 25.000 funtov (okoli 25.000 evrov) za začetek, potem pa honorar raste glede na uvrstitev. Zmagovalec dobi 100.000 funtov (okoli 114.000 evrov). Plesalci so plačani med 30.000 (okoli 34.000 evrov) in 35.000 funtov (okoli 40.000 evrov) na serijo, sodniki pa 110.000 funtov (okoli 125.000 evrov) na serijo.
Vabim vas, da skupaj pogledamo prvo tekmovalno epizodo 23. septembra, navijamo za naše in potem še kaj pokomentiramo. Prva tekmovalna oddaja bo sicer dolga skoraj dve uri in pol, saj se bo predstavilo vseh 15 parov. V nasprotju z našo različico bodo rezultati glasovanja znani šele prihodnji večer. Kateri par bo prvi zapustil tekmovanje, bo znano po drugi oddaji, ki bo na sporedu 30. septembra. Žal iz Slovenije ne moremo glasovati, če pa se pojavi ta možnost, vas bomo seveda takoj obvestili.

View Gallery 8 Photos