Prepustite se Miljanu Nojiću in njegovi muzikaličnosti v gibu

Miljan Nojić je z vsem srcem predan plesu in glasbi. (Foto: Nikola Janušić)

Prihajajoča nedelja bo posebna. Če se boste odpravili na volitve, kar je seveda letos ‘must do’, lahko dan končate pozno popoldne na druženju z Miljanom Nojićem, in sicer na plesno-glasbeni delavnici Muzikaličnost v gibu. Miljan je že nekaj časa del ekipe Studia Eviana in z vami bo delil izkušnje, ki jih ima kot dolgoletni plesalec športno tekmovalnega plesa. Miljan razmišlja: "Prek različnih plesnih zvrsti sem začel povezovati znanja, ki se med njimi prepletajo, z znanji s preostalih področij, kot so gibanje na splošno, mehanika, fizika, psihologija, muzikologija, zgodovina ter mnoga druga. Tako sem dobil boljši vpogled in razumevanje, kaj je gib, od kod izvira, kaj vse so vzroki za gibanje, kakšne so možnosti izražanja prek gibanja, kakšen vpliv ima glasba, kako se odzovemo nanjo. Prek najrazličnejših pristopov peljem plesalce, gibalce po poti, da prek giba pridejo v stik s samim seboj in s tem v harmonični odnos s samim seboj ter drugimi."

… (foto: Nikola Janušič)

Delavnica je namenjena prav vsakomur, ne samo plesalcem, ampak tudi umetnikom z drugih področij (glasbenikom, pevcem, ljudem s področja vizualne umetnosti …), ter vsem, ki želijo prek gibanja spoznati kaj novega, poglobiti znanje in izkusiti nove dimenzije ter globine povezav med gibanjem in zvokom ter glasbo. Na nedeljski delavnici boste raziskovali glasbo in v kakšnem odnosu smo lahko z njo. Kaj vse je v glasbi, kar nas premakne in na kakšne načine nas premakne? V kakšnem odnosu sta gib in glasba? Na kakšne načine se povezujeta ali razlikujeta, prepletata in vzpodbujata? Preko intuitivnega procesa boste raziskovali vse te povezave, sproti odkrivali, kakšne možnosti vse še obstajajo in kaj novega nam omogočajo.

Takole pa razmišlja ena od udeleženk prejšnjega srečanja: "Plesati na način, da te glasba premika, je, kakor bi poslušal glasbo z vsako celico svojega telesa in ne le z ušesi. Dovoliti si priti v stanje, kjer glasba lahko steče skozi nas, kjer nismo več mi, ki plešemo, ampak pleše skozi nas, ko postanemo ples in glasba hkrati. Stanje ‘flow’, kjer nismo vpleteni in smo samo kanal, skozi katerega se izražata glasba in čustva. Stanje pretočnosti. To je tisto, kar je resnično iskreno in kar se lahko dotakne nas samih in drugih. To je stanje, kjer smo popolnoma prisotni v trenutku in se lahko dogaja magičnost."

… Miljan z Ano Jurenec v Studiu Eviana.

Zaplešite in zagibajte 3. junija med 18. in 21. uro v Studiu Eviana, Špruha 19, Trzin, s predhodno prijavo na: miljan.dance@gmail.com

View Gallery 4 Photos