Po Plesu pomladi na ljubljanskem gradu na vrsti čuten argentinski tango

V soboto, 16. marca 2013, se je na Ljubljanskem gradu zgodil tretji tematski plesni večer, ki je bil tokrat v znamenju pomladi. Če že ne po zunanjih temperaturah, ki so bile ta dan res precej nizke, pa je bilo pomlad čutiti v Stanovski dvorani in Palaciju, kjer so za pravo pomladno vzdušje poskrbeli cvetličarski mojstri Gardenie, Aleš Drofenik z naborom vseh melodij, ki pojejo v pozdrav pomladi, in preko osemdeset plesnih parov, ki so ustvarili sproščeno vzdušje na Ljubljanskem gradu.

Tudi plesna urica, na kateri so plesalci pod vodstvom priznane plesne pedagoginje Karmen Intihar osvežili plesne korake Jenkove četvorke in skupinskega plesa, je bila dobrodošla novost in lep uvod v Ples pomladi.
… (Foto: Prischa Justinek)
Če mogoče ne veste, na koliko slovenskih popevk je mogoče zaplesati angleški valček, dunajski valček, čačača in vse ostale južnoameriške plese, ste vabljeni na naslednji tematski plesni večer – Ples slovenskih popevk, ki bo 20. aprila 2013. Tudi  takrat z novostjo – Palacij bo rezerviran za argentinski tango. Gosta večera bosta izvrsten plesni par Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar.
Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar bosta aprila zaplesala na gradu. (foto: Boštjan Tacol)
View Gallery 5 Photos