Občutite vročo strast flamenka s plesalko in pevko Mario Keck

Ljubljani se spet obeta prvovrstno flamenko doživetje. Znova bo našo prestolnico obiskala María Keck, vsestranska flamenko umetnica, ki je decembra lani s svojim glasom in plesom že navdušila ljubljansko občinstvo. Tokrat bo v torek, 31.3.2015, nastopila v prijetnem vzdušju Daktarija, dan pozneje, v sredo, 1.4.2015, pa v Hiši Slamič, kjer se ji bosta v plesno-glasbeni pripovedi ‘Del Viento’ pridružila tudi dva slovenska flamenko plesalca, Mitja Obed in Urška Centa. Na flamenko kitari jih bo spremljal argentinski kitarist in ustvarjalec Leandro Bianchi.

María in Leandro prihajata v Slovenijo na povabilo Plesno kulturnega društva CoraViento, društva ljubiteljev flamenka, zato bosta večji del svojega obiska posvetila intenzivnim tečajem plesa flamenka in tečajem flamenko kitare, kar je v Sloveniji dragocena priložnost za vse tiste, ki želijo umetnost flamenka spoznati pobližje.
María je plesalka, koreografinja in kantavtorica, ki s svojim gibom in glasom gledalca dobesedno priklene nase. Rodila se je v Srbiji, mladost preživela na Madžarskem, potem pa jo je ljubezen do flamenka odpeljala v Madrid, kjer danes živi in dela. Njeno ustvarjanje je prepleteno z madžarsko folkloro in glasbenim izročilom Romov in zato v stiku s flamenkom edinstveno. Deluje v mnogih zasedbah in niza uspehe predvsem na alternativnih evropskih odrih.
Argentinskega kitarista Leandra Bianchija je v Madrid pripeljal flamenko.
Tudi Leandra Bianchija, nadarjenega flamenko kitarista, ki prihaja iz Argentine, je v Madrid pripeljal flamenko. Leandro ustvarja še na področjih indijske tradicionalne glasbe, jazza in klasike ter je vodja mnogih madridskih glasbenih zasedb.
Njun nastop bo zagotovo čutno doživetje tudi za najbolj zahtevne poznavalce flamenka, plesa in kitare.

View Gallery 4 Photos