Nova sezona Zvezde plešejo. Škoda, da POP TV ne oznani novih parov v posebni oddaji!

Zvezde plešejo. Ne pozabite, da je ples obstajal že pred in bo tudi po tem šovu.

Nova sezona Zvezde plešejo je pred vrati. Približuje se pomlad, z njo pa tudi težko pričakovana tretja sezona zabavno-plesnega spektakla Zvezde plešejo. Prva oddaja bo na sporedu že v nedeljo, 10. marca, seveda kot doslej na programu POP TV. Kaj lahko od nove sezone pričakujemo? Kakšne spremembe se obetajo? Kdo so letošnji profesionalni plesalci? Kdo od znanih obrazov se je opogumil in bo pripravljen stopiti pred kamere v plesni opravi in poslušati kritike plesnih sodnikov? Pa pojdimo lepo po vrsti.

Plesni pari druge sezone

Skoraj polovico lanskoletne profesionalne ekipe plesalcev bodo tokrat zamenjali novi obrazi. No, če odmislimo povratnika iz prve serije, Jerneja Brenholca, ki ni bil povabljen v drugo, po odzivih na družbenih omrežjih pa se očitno veseli nove priložnosti. Žal letos ne bomo videli v oddaji nekaterih najboljših slovenskih plesalcev. Sodelovanju so se odpovedali Matej Krajcer, Jagoda Batagelj, Gordana Grandošek, Andrej Rebula ter zmagovalka prve serije, Tadeja Pavlič. Razlogi so različni, delno pa je verjetno pri vseh odigrala pomembno vlogo višina honorarja, ki roko na srce ni na ravni kakovosti, ki jo imajo omenjeni plesalci in plesalke, še posebno, če pomislimo, da so se v bistvu kar za pet mesecev prisiljeni odpovedati vsakršnemu drugemu delu. Od lanskoletne ekipe bomo torej enajst tednov spremljali Tomaža Štera, Miho Vodičarja, Miho Perata, Arneja Ivkoviča in od plesalk Valerijo Musino, Martino Plohl ter Majo Geršak.

Nina Gerič z Boštjanom Kljunom v “Zvezdah” nacionalne televizije (foto: RTV SLO)

Njim se bodo poleg že omenjenega Jerneja Brenholca pridružili štirje novi profesionalni plesalci oziroma plesalke. Najbolj izkušena med njimi je prav gotovo Nina Gerič, ki je s plesom prepotovala ves svet in je vajena tako tekmovanj kot nastopov pred gledalci v živo in verjetno tudi pred kamerami. Nino poznam od njenih rosnih let, ko je prvič obula plesne čevlje kot pionirka, saj je edina od nove četverice živela in plesala v Sloveniji.

Nika Bagon na tekmovalnem parketu z Mišo Cigojem (foto: Marko Mesec)

Nika Bagon je zamejska Slovenka, živeča v italijanski Gorici, kjer tudi poučuje v svoji plesni šoli. Svetlana Cigoj je prišla v Slovenijo iz Ukrajine, živi pa v Ajdovščini, kjer poučuje skupaj z možem Mišo Cigojem, s katerim sta se pred slabim mesecem poslovila od plesnih tekmovanj. Zanimivo, da so vse tri omenjene novinke nekdanje plesalke Miše Cigoja.

Svetlana Cigoj z možem Mišo Cigojem lani na državnem prvenstvu v la plesih (foto: Marko Mesec)

Edini moški novinec pa je Aleksej Rubtsov, ki je zastopal Slovenijo s plesalko Jasmino Arko iz Kočevja, kjer zdaj poučuje ples v družinski plesni šoli in plesnem klubu Jasmin.

Aleksej Rubtsov s soplesalko in življenjsko sopotnico Jasmino Arko

Zdaj so seveda znane tudi že zvezde in vemo celo, kdo bo plesal s kom. Žal POP TV ne izkoristi priložnosti, da bi oznanil nove pare v posebni oddaji v živo, kot to naredijo na BBC-ju. V taki napovedni oddaji bi lahko predstavili tudi nove plesalce, vsi profesionalni plesalci pa bi lahko zaplesali kakšno točko. Prepričana sem, da bi bila taka uvodna oddaja zelo zanimiva, saj bi nas pritegnila tako z dobrim plesom kot z napetimi izbori parov. Hkrati bi voditelja Peter Poles in Tara Zupančič lahko malo poklepetala z žiranti, ki sicer ostajajo isti, se jim je pa tudi marsikaj zanimivega zgodilo od zaključka prejšnje serije, kar bi gledalce utegnilo zanimalo. Andrej Škufca je na primer prvič postal očka, kaj se je dogajalo drugim, pa ne vem. Izkazal (in pokazal) bi se lahko tudi orkester POP TV-ja, ki ga zelo malo vidimo v oddaji sami. V glavnem neizkoriščena priložnost za dober uvodni šov!

Denis Vučak in Nika Bagon (foto: POP TV)

Pa si poglejmo tekmovalne pare tretje sezone:
Denis Vučak in Nika Bagon
Denis je pevec, ki se ga spomnimo še iz časov, ko je pel v najstniški skupini Game Over. Plesi v paru mu niso preveč domači, se pa kar dobro znajde v hip-hopu, zato predvidevam, da se bo kar dobro učil. Ples je stvar koordinacije, in če bo Nika uspela zadeti optimalno težavnostno stopnjo koreografij, bi znal ta par priti daleč.

Gregor Poljanec Kirsch in Martina Plohl

Gregor PoljanecKirsch in Martina Plohl.

Berem, da je Gregor nekdanji vojak, zdaj podjetnik. Ne vem sicer, kakšno zvezo ima to z zvezdništvom, predvidevam pa, da ga bo Martina dobro dresirala, in če ima vsaj malo gibalnega talenta, bi znala biti ta kombinacija zelo dobra. Vsekakor bosta oba dala iz sebe vse, kar bo možno.

Klara Lorger in Jernej Brenholc (foto: POP TV)

Klara Lorger in Jernej Brenholc
Klara je pevka, torej navajena nastopov pred občinstvom, kar ji gre v plus. Deluje zelo hudomušno in veselo, zato predvidevam, da bo gledalcem všeč. Upam, da bosta oba zagrabila vaje z vso resnostjo in pokazala, da je ples ne le zabaven, ampak da nas tudi uči poslušati svoje telo. Za plesalca je telo kot tempelj, zato ni vseeno, kaj z njim počneš. Zdrav način življenja z veliko gibanja in izbrano prehrano je za plesalce nuja, in to bo spoznala tudi Klara. Po ogledu reklamnega spota se mi zdi, da je Klara gibalno zelo nadarjena.

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič (foto: POP TV)

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič
Ne vem, če se Arnej zaveda, kaj ga čaka. Tanja je bila od otroških let naprej energetska bombica. Pevka, ki ji niso tuji plesni koraki, saj je že sodelovala v plesnem tekmovanju pred kamerami, bo najmlajšemu plesalcu v šovu pokazala, kaj pomeni top profesionalni pristop. Arnej, ki se je šovu pridružil lani in prvi izpadel, ima s Tanjo celo možnosti za zmago, če bo uspel obdržati glavno besedo. Nedvomno eden od bolj zanimivih parov te sezone!

Igor Mikić in Valerija Musina (foto: POP TV)

Igor Mikić in Valerija Musina
Igor je radijski voditelj, igralec in maneken, ki se ne boji novih izzivov. Z Valerijo bosta atraktiven plesni par. Očitno je Igor precej samozavesten, kar je super, moral pa bo biti tudi dovolj umirjen in preudaren (beri skromen in ponižen), da bo uspel sprejeti Valerijine napotke in plesno napredovati iz oddaje v oddajo.

Tinkara Fortuna in Aleksej Rubtsov (foto: POP TV)

Tinkara Fortuna in Aleksej Rubtsov
Tinkara je bila članica najstniške skupine Bepop, ki je nastala po oddaji Popstars, prvi tovrstni oddaji za iskanje talentov pri nas. Zdaj je mamica treh otrok in podjetnica. Aleksej je dober plesalec, njuno uspešnost v oddaji pa je zelo težko napovedati. Tinkare se spomnim kot zelo prijetne in simpatične punce, tudi gibalno je nadarjena, vse pa bo odvisno od tega, kako se bosta ujela in kakšna bo njuna skupna energija.

Špela Grošelj in Miha Perat (foto: POP TV)

Špela Grošelj in Miha Perat
Špela je pevka, ki nam je prvič postala znana kot članica skupine Foxy Teens. V kombinaciji z lanskoletnim zmagovalcem Miho Peratom, ki se je izkazal za dobrega učitelja in izjemnega koreografa, bo to verjetno eden od bolj obetavnih parov. Špela, ki ima ples od nekdaj rada, bo  z veseljem sprejela vsak izziv, kar pomeni, da bomo priča marsikateri izjemni plesni točki. Upam le, da ne bosta pretiravala s težavnostjo koreografij na začetku.

Miha Zupan in Maja Geršak (foto: POP TV)

Miha Zupan in Maja Geršak
Nekdanji košarkar Olimpije je prvi tekmovalec šova Zvezde plešejo, ki je gluh. Svoje sodelovanje v oddaji vidi tudi kot priložnost za ozaveščanje o težavah gluhih. Maja je dober izbor zanj, saj se bo maksimalno potrudila najti način, kako prebuditi njegov prirojeni občutek za ritem. Vsekakor imata pred sabo velik izziv, verjamem pa, da bosta imela tudi precejšnjo podporo gledalcev.

Tina Gorenjak in Miha Vodičar (foto: POP TV)

Tina Gorenjak in Miha Vodičar
Tina je aktivna in atraktivna filmska in gledališka igralka. Kot igralka je vajena raznovrstnih izzivov, in verjamem, da bo ta plesni izziv vzela resno, hkrati pa bo v njem neznansko uživala. Na podlagi sposobnosti obeh lahko pričakujemo visoko uvrstitev, da pa bi se izkazala kot favorita za zmago, bosta morala zlesti ljudem pod kožo in ne le pripraviti dobrih plesnih nastopov.

Jana Koteska in Tomaž Šter (foto: POP TV)

Jana Koteska in Tomaž Šter
Manekenka in ambasadorka boja proti raku na dojkah je bila nekoč navijačica, torej ima neke predispozicije za hitro učenje koreografij, kar je velik plus. Po drugi strani pa je visoka, kar pogosto plesalkam, ki se niso s plesom ukvarjale od malih nog, predstavlja precejšen problem, še zlasti pri latinskoameriških plesih, ki naj bi bili čimbolj prizemljeni. Tomaž, ki je v prvi seriji izpadel prvi, potem pa lani pripeljal Rebeko Dremelj zelo visoko, se sicer veseli izziva, in verjamem, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da prideta čim višje. Vprašanje je, ali bosta med oddajami nabrala dovolj navijačev, ki bodo glasovali zanju.

Boris Kopitar in Nina Gerič (foto: POP TV)

Boris Kopitar in Nina Gerič
Najstarejši tekmovalec, 66-letni voditelj mnogih prireditev in TV-oddaj, se veseli sodelovanja v TV-šovu, ki je na tako visoki profesionalni ravni. Glede na videno na promo posnetku nima pretirano dobre koordinacije, zato verjamem, da Nina ne bo imela lahke naloge. Seveda dopuščam možnost, da se motim, in vsekakor bi mi bilo žal tako njega kot Nine, če bi izpadla prva. V BBC-jevem šovu ponavadi poskrbijo, da ni le en predstavnik malo starejše generacije, zato da si ‘zagarantirajo’ čim boljšo gledanost tistih, ki dandanes še sploh gledajo televizijo. Vsi vemo, da je mladina bolj na svojih telefonih kot pred TV-zasloni, zaradi česar se vse produkcijske TV-hiše na vso moč trudijo vključevati mlajšo generacijo v resničnostne šove. Žal to pomeni, da g. Kopitar v tem šovu nima prav dosti možnosti za visoko uvrstitev, razen seveda na podlagi svoje priljubljenosti.

Franko Bajc in Svetlana Cigoj (foto: POP TV)

Franko Bajc in Svetlana Cigoj
Ker ne spremljam resničnostnih šovov, kot so Kmetija, Survivor in drugi, Franka Bajca ne poznam, zato težko karkoli napovedujem za ta par. Svetlana bo prinesla v oddajo glamur in atraktivnost, kako pa bosta s plesalcem funkcionirala in ali bosta gledalcem všeč, bomo videli že zelo kmalu.

Za vas bo vsako nedeljo spremljala in ob ponedeljkih komentirala šov plesna sodnica in trenerka Daniela Škofic Novak. (Foto: Marko Mesec)

Tako, to je dvanajst plesnih parov tretje sezone oddaje Zvezde plešejo. Pridružite se mi pri ogledu prve epizode, ki bo na sporedu v nedeljo, 10. marca. V naslednjem zapisu vas seznanim s svojimi prvimi vtisi, do takrat pa se podajte tudi sami na plesišče, v maskah ali brez.

View Gallery 19 Photos