Na SP v stepu Slovenci žal brez medalj. Luka Vodlan in Brina Lukež najuspešnejša

Takoj po svetovnem prvenstvu v show danceu je potekalo tudi svetovno prvenstvo v stepu v Reisi v Nemčiji. Slovenska reprezentanca je bila letos maloštevilna, konkurenca pa mnogo močnejša kot prejšnja leta. Tudi kakovost plesalcev je bila tokrat na zelo visoki ravni. Med najboljše so se uvrstili Američani s šestimi naslovi svetovnih prvakov, medtem ko sta si Češka in Velika Britanija priborili vsaka po dva naslova svetovnih prvakov. Med bolj uspešnimi so še bili Avstralci, Hrvati, Rusi, Nemci in Švedi. Slovenci so le za las zgrešili medaljo. Najuspešnejši so bili plesalci Plesnega kluba Lukec Krško. Vodja slovenske reprezentance je bil Jadran Živkovič, slovenskega sodnika pa žal tokrat nismo imeli. Organizacija se je po pričakovanjih nadaljevala v suverenem nemškem slogu brez posebnosti, k čemur je prispevala tudi brezhibna računska služba pod taktirko Žive Laterner. Mnogo ‘paper re-dancev’, v katerih se na podlagi prejšnjih seštevkov ocen znova določi, kdo bo šel v naslednji krog, je le stopnjevalo napetost v dvorani vse do finalov. Medtem pa je koreograf in trener iz Bostona, Aaron Tolson, gostil vse mladinske finaliste s plesnim klasom.

Najboljše uvrstitve so Sloveniji priplesali članski plesalci Plesnega kluba Lukec Krško; Luka Vodlan in Brina Lukež sta za las zgrešila stopničke in si priplesala odlično 4. mesto.
Članska mala skupina Happy sweepers žal ni uspela priti v finale, končala je na 7. mestu.
Luka Vodlan je med solisti 10. na svetu, Sara Jurkas Omerzo pa je bila 15.

Vedno pravim, da je pomembno poleg dobre pripravljenosti biti ob pravem času na pravem mestu in imeti tudi kanček sreče. In naj imajo slednje čim več tudi plesalci, ki se zdaj že borijo na zadnjem letošnjem mednarodnem tekmovanju na evropskem prvenstvu v jazzu in modernu na Poljskem.

View Gallery 6 Photos