Maribor Open. Župan Fištravec prvič na tekmovanju

Tekmovala je tudi Tara Bohak, hčerka Alenke in Branka Bohaka, ki sicer pleše za Češko.

Prejšnji vikend se je v športni dvorani Tabor odvijalo že petnajsto odprto prvenstvo Maribora Maribor Open 2013. Organizatorja Branko in Alenka Bohak iz PK Pingi sta v napovedi zapisala, da "gre za tekmovanje najvišjega ranga, ki plesnim parom omogoča nabor višjega števila točk za svetovno rang lestvico, organizator pa si lahko šteje v čast, da mu je bila zaupana organizacija tako prestižnega tekmovanja. Svetovna plesna zveza WDSF je organizacijo zaupala Plesni zvezi Slovenije, ta pa Plesnemu klubu Pingi Maribor".

Maribor Open že petnajstič.

Tekmovanja naj bi se udeležilo okoli 450 parov iz štiriindvajsetih držav, sodilo pa je petindvajset sodnikov. Ali številke držijo natančno, ne vemo, ker tudi po petnajstih letih, odkar tekmovanje poteka, Pingi še vedno ni poskrbel za kakršnokoli piar sporočilo po tekmi. Tudi natančnega števila gledalcev v dvorani nismo uspeli izvedeti, saj se je direktor športne dvorane Tabor v Mariboru Anton Knez zavil v molk. Menda zaradi ogromnega popusta, ki ga je nudil zakoncema Bohak za organizacijo tekmovanja. Sicer najemnina za eno uro dvorane Tabor znaša 100 evrov z davkom vred, Pingijevo vrednotenje športnih programov pa za letošnje leto znaša 6.116 evrov, čeprav župan Andrej Fištravec zatrjuje, da Mestna občina Maribor ni sofinancirala prireditve. Direktno očitno res ne.
Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in Alenka Bohak na odprtju tekmovanja.

"Veličasten šov, v katerem se eleganca standardnih plesov prepleta s strastjo latinskoameriških, si vsako leto ogleda več kot tisoč gledalcev,"
pa še vedno piše na spletni strani Pingija. Cena vstopnic za ogled tekmovanja se je gibala med 15 in 18 evrov za sedišče na tribuni, če pa ste želeli plesalce občudovati v parterju za mizo, ste za ogled odšteli 25 evrov. Otroci do sedmega leta so si tekmo lahko ogledali brezplačno.
Med sodniki je bila tudi Meta Zagorc.
Na tekmovanju sta dvakrat slavila tudi slovenska para, in sicer v kategoriji Seniorji III v standardnih plesih zakonca Barbara in Vitam Kodelja, sicer aktualna svetovna prvaka v standardnih plesih za leto 2013.
Plesali so Miha Vodičar in Nadija Bičkova …
Miha Vodičar in Nadija Bičkova pa sta slavila v nedeljo, ko sta zmagala v latinskoameriških plesih. "Ponosna sva, da sva uspešno končala še zadnje tekmovanje v letošnjem letu, čestitava organizatorjema Alenki in Branku Bohaku za že petnajsto obletnico in super organizacijo prelepega tekmovanja Maribor Open, ki vsako leto v Slovenijo pripelje toliko vrhunskih parov in daje nam domačim parom priložnost, da se doma pomerimo z najboljšimi na svetu. Na tekmovanju sva se ob ogromni podpori navijačev izredno uživala. Sedaj se bova posvetila počitku. Hkrati sva z mislimi tudi že v naslednjem letu in zato pripravljava načrt treningov in tekmovanj. Komaj čakava nove izzive," sta za naš portal komentirala mariborsko prvenstvo Miha in Nadija. Nadija se namreč intenzivno pripravlja na poroko, ki bo konec meseca.
… Jure Bergant in Ana Mesec …
Tekmovanje si je ogledal tudi župan mesta Maribor Andrej Fištravec, ki priznava, da se ga je udeležil prvič, in za naš portal prek službe za odnose z javnostmi sporočil: "Župan je prireditev obiskal prvič, prav tam pa so mu razložili, da je prvi župan MOM, ki se je je udeležil. Najbolj se mu je v spomin vtisnil velik starostni razpon plešočih, praktično vsi plesalci so se mu zdeli izjemno avtentični in izrazni, po njegovem mnenju so bili vsi na visoki ravni. Župan je prepričan, da so vse prireditve, ki mesto povezujejo z ostalim svetom, izjemno pomembne. Obisk prireditve je lahko večji v boljših časih, Maribor pa, žal, trenutno preživlja eno svojih najtežjih obdobij v zgodovini." Na vprašanje, kateri ples najbolje obvlada, je priznal, da najraje zapleše angleški ali dunajski valček, prepričan pa je, da so v Sloveniji boljše plesalke ženske.
… Žiga Tantegel in Nuša Črnko …
Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Mednarodne plesne zveze WDSF http://www.worlddancesport.org/Event/Group/Maribor_-_Slovenia_from_06122013_to_08122013-6109
… Miha Žerjav in Valerija Musina …
… Marko in Natja Orehek …
… Robert in Simona Preininger … (Foto: Marko Mesec)
View Gallery 10 Photos