Manca v svetu plesa. Ali pa so vse to bile samo sanje?

V sredo, 21. januarja 2015, ob 18. uri bo v Plesnem forumu Celje premiera predstave za otroke Manca v svetu plesa (Priredba po knjigi Plesalke sveta Aurelie Hardy; koreografija Gordana Štefanovič-Erjavec; kostumi: Teater Ponorelli; zgodba: Ajda Botolin; soustvarjanje in ples: skupina Pika: Ajda Botolin, Ana Cizej, Nana Čulk, Stela Jazbec, Klara Majcen, Alja Peček, Ana Sodja, Ajda Drnovšek, Neža Kranjc, Eva Leskošek, Sara Praznik, Nika Tavzes, Iza Teršek; skupina Packa: Gruša Černoša,Tinkara Hliš, Lija Jamnišek, Mia Jenček, Nina Kopriva, Zala Kregar, Alena Marčič, Miša Rančigaj, Hana Ravnak, Tara Ema Žnidar)

Zgodba govori o deklici Manci, ki zelo rada pleše in bi s plesom najraje objela cel svet. V svoji močni želji, da bi s plesom spoznala cel svet, na domači vrt prikliče čudežni balon, ki ji uresniči željo. Popelje jo nad oblake, ki jo s svojo belino in lahkoto spominjajo na baletke. Naenkrat se znajde med balerinami v Parizu. Občuduje jih in z njimi celo zapleše. V sončnem dnevu si zaželi spoznati temperamentne plese Španije. Čudežni balon jo spusti med plesalke flamenka, ki jo s svojim ritmom in plesom, ki spominja na slavne bikoborbe, prevzamejo.
Zaželi si spoznati še mistične plese Daljnega vzhoda. Tudi ta želja se ji uresniči. Balon jo odpelje na drugi konec sveta, kjer z japonskim plesalkami zapleše ples pahljač. Na Kitajskem spozna zanimiv ples taj či (tai chi). Radovedno se odpravi tudi na drugi konec sveta, na Havaje, kjer jo s svojim valovitim gibanjem prevzamejo eksotične havajske plesalke.
Pot jo pripelje še v Afriko, kjer jo balon spusti v afriško vas. V ritmu bobnov s plemenom zapleše živahen ples sonca. Od utrujenosti zaspi na travniku. Ptičje petje je zbudi na domačem vrtu … Ali so vse to bile samo sanje? 

View Gallery 4 Photos