Le plesat me pelji! V Beltincih zbrani najboljši slovenski folklorniki

Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc mladi, Ljubljana

V nedeljo, 24. julija 2015, je potekala prireditev Le plesat me pelji, ki sta jo v okviru 46. mednarodnega folklornega festivala v Beltincih na velikem odru pod krošnjami Beltinskega parka pripravila Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Kulturno umetniško društvo Beltinci. Na njej se je predstavil prvi del najboljših folklornih skupin Slovenije. Drugi del srečanja bo potekal 15. oktobra 2016 v Žalcu.

Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče
Prireditev se je začela s povorko vseh nastopajočih po ulicah Beltincev, nastopom domačinov: otroške folklorne skupine Veseli Marki iz Beltincev in plesno dobrodošlico v izvedbi KUD Beltinci, ki so prireditev tudi zaključili. Gledalce sta pozdravila župan občine Beltinci Milan Kerman in direktor JSKD mag. Igor Teršar.
Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU Ljubljana
Na odru Beltinskega parka se je nato predstavilo pet skupin: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc mladi, Ljubljana, Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Folklorna skupina Klas Prosvetnega društva Horjul, Folklorna skupina Ponikve, Kulturnega društva Dobrepolje, sekcija Ponikve in Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU Ljubljana, ki sta jih na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj izbrali državni strokovni spremljevalki Klavdija Žabot in dr. Urša Šivic, njihov program pa je spremljala tričlanska strokovna žirija v sestavi: mag. Simona Moličnik, Tanja Drašler in Petra Nograšek.
Folklorna skupina Ponikve, Kulturnega društva Dobrepolje, sekcija Ponikve
Vse skupine, ki so bile izbrane na državnem srečanju in so uspešno prestale tristopenjski sistem selekcije, so prejele zlato plaketo, dve skupini pa sta si po mnenju žirije zaslužili še posebni pohvali: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana je prejela zlato plaketo s pohvalo za glasbeno izvedbo, Folklorna skupina Ponikve, KD Dobrepolje pa je prejela zlato plaketo s pohvalo za najbolj prepričljivo predstavitev v celoti. 
Folklorna skupina Klas Prosvetnega društva Horjul (foto: Janez Eržen)
View Gallery 5 Photos