Kljub koronavirusu je dunajski ImPulsTanz v akciji

Ismael Ivo je na Dunaju vedno aktiven; ne samo da je umetniški direktor festivala, vedno tudi vodi plesne delavnice in pripravi predstavo. (Foto: Karolina Miernik)

Ekipa dela od doma, odprti pa so razpisi za plesne seminarje, ne pa tudi za plesne delavnice

Eden največjih plesnih festivalov ImPulsTanz je tudi v samoizolaciji, a to ne pomeni, da ekipa ne pripravlja plesnega poletja. Ravno nasprotno. Naredili bodo vse, kar bo le mogoče, da se 9. julija začnejo dunajski plesni dnevi, ki bodo trajali do 9. avgusta. Natančen program plesnih delavnic še ni objavljen, to se ponavadi zgodi 25. marca, letos bodo imena plesnih pedagogov razkrili 15. aprila, ko bodo začeli s prodajo delavnic.

Gremo na Dunaj, upajmo!

Na mednarodni dan plesa pa naj bi štartali s prodajo plesnih predstav. Za zdaj je znano le to, da naj bi nastopili: Wim Vandekeybus, Akram Khan in Dada Masilo, vsi v znamenitem Burgtheatru. Hja, ekipa stavi na poznana in preverjena imena.

Skupina Wima Vandekeybusa na lanskem ImPulsTanz festivalu (foto: Danny Willems)

Kooperacija z muzeji ostaja stalnica in Karl Regensburger, direktor festivala, je že v dogovorih z Leopoldovim muzejem in seveda Muzejem modernih umetnosti, ki se nahajata v muzejski četrti, priljubljenem dunajskem središču kulturnega dogajanja.

Chris Haring in Liquid Loft praznujeta 15-letnico ustvarjanja. (Foto: Chris Haring)

Festival bo počastil tudi 15 let delovanja poznane avstrijske skupine Liquid Loft, ki je redna gostja tudi na slovenskem festivalu Front@, ki jo oblikuje Matjaž Farič. Več o programu pa za zdaj ostaja skrito.

Joe Alegado in njegova asistentka Urša Rupnik sta stalna gosta plesnih delavnic. (Foto: Nina Sarugg)

Je pa že odprtih nekaj razpisov, ki bi verjetno zanimali tudi slovenske plesne ustvarjalce. Eden je recimo projekt ATLAS, na katerega se lahko prijavijo koreografi s prvo koreografsko izkušnjo in skozi program nadgradijo ali pa oblikujejo svoj umetniški razvoj. Vodja programa bo dramaturg Guy Cools. Natančni podatki so tukaj https://www.impulstanz.com/en/atlas/

Urša Urbančič se je pred leti udeležila delavnice Alita Alleija. (Foto: Karolina Miernik)

Naslednja priložnost je pridobitev certifikata za delo z gibalno oviranimi osebami. Pedagog Alito Allesi, ki je tudi ustanovitelj tega programa, pričakuje vašo prijavo do 31. maja. Informacije so tukaj https://www.impulstanz.com/en/danceability-teacher-certification/2020/

Seminar DanceAbility za pedagoge za gibalno ovirane osebe

Spremljajte naš portal, saj vas bom o vsem dogajanju izčrpno obveščala tudi zato, ker sem se z dunajsko ekipo dogovorila, da Parada plesa postane spletni medijski pokrovitelj festivala. Sem ponosna, saj je medijska podpora samo nadgradnja že do zdaj odličnega sodelovanja z ekipo ImPulsTanza.

Lansko sodelovanje smo nadgradili tudi letos.

Samo da ostanemo zdravi in se lahko vrnemo na stare oziroma še bolje na nove plesne tirnice. #stayhome #ostanidoma