Flamenko vročica med Slovenci. S strastno Mario Keck do vrhunca

Maria Keck …

Flamenko osvaja tudi slovensko občinstvo. Nedavni obisk flamenko plesalke in pevke Maríe Keck ter kitarista Leandra Bianchija, ki sta se jima na odru pridružila tudi slovenska plesalca, Urška Centa in Mitja Obed, je dodobra razvnel obiskovalce Daktarija, Hiše Slamič, mariborskega Kulturnega kluba Dvorec in ljubljanskega kluba ZOO, kjer je flamenko vročica dosegla svoj vrhunec.

Strastno dogajanje na odru je z vsemi svojimi čuti pritegnilo gledalce, ki so ploskali v ritmu flamenka in spodbujali nastopajoče z vzkliki ‘olé’. Gosta iz Španije sta prišla v Slovenijo na povabilo PKD Coraviento, ki preko mednarodnega sodelovanja slovenskemu kulturnemu prostoru navdušeno predaja umetnost flamenka ter jo skozi fuzijo modernejših zvrsti plesa, glasbe in gledališča postavlja ob bok drugim, bolj razširjenim gledališkim plesno-glasbenim zvrstem.
… zaplesala sta tudi Urška Centa …
Prav zato so nastope gostov nadgradili s plesnimi in kitarskimi delavnicami flamenka, na katerih sta María Keck in Leandro Bianchi delila svoje bogato znanje med Slovence in Italijane, ki si želijo vedeti več o tej andaluzijski ljudski umetnosti.
… in Mitja Obed …
Predstava Del Viento je odličen preplet andaluzijske tradicije, sodobnih elementov in primesi romske folklore, saj pevka in plesalka María Keck ponosno kaže svoje korenine, ki prihajajo iz Madžarske in Srbije. Tako njo, kot Leandra Bianchija, ki se je rodil v Argentini, je v Madrid prinesla ljubezen do flamenka.
… Maria Keck in Leandro Bianchi …
Tam je svoj novi dom našla tudi Urška Centa, medtem ko Mitja Obed flamenko razvija v Zagrebu. Vsi skupaj se v Slovenijo vračajo poleti, saj PKD Coraviento z mednarodno zasedbo smelo načrtuje nastope tudi na večjih glasbenih in kulturnih prireditvah.
… (Foto: Milena Rupar)
View Gallery 7 Photos