V Paradi plesa na TV3 Medias. Anka Rener Kremžar & Uroš Kajzer & dan plesa

Anka Rener Kremžar in Uroš Kajzer Urzy bosta gosta oddaje Parada plesa. (Foto: Marija K. Orašanin)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vam predstavljamo avtorico posebne plesne vadbe Body Move Anko Rener Kremžar, ki ima v Celju plesno šolo, imenovano Zgibanka. Anka je za svoje plesne začetke hvaležna Igorju Jelenu Iggyju, ki jo je preprosto zastrupil z gibom in plesom. S Plesnim teatrom Igen je prepotovala svet in se v nekem trenutku tudi odločila, da želi postati mama in odpreti lasten plesni studio. Vse se je zgodilo spontano in ob pravem času, je prepričana Anka, ki na snemanje ni prinesla nobenega predmeta, ki bi jo lahko najlažje predstavil. Zakaj ni človek predmetov in še mnogo več, pa seveda izveste v oddaji.

Anka Rener Kremžar je vsestranska plesna umetnica.
Nič manj zgiban in razgiban pa ni Uroš Kajzer Urzy, ki pravi, da je v prvi vrsti plesalec, slikar, ki mu je glasba barva in ples platno. Priznava, da ga je ples usmeril na pravo življenjsko pot, spomnil pa se je tudi svojih začetkov, ko sta na sceni kraljevala Gena Zenelli in Željko Božič. Urzy pa je svoje predmete dobesedno prinesel na svojem telesu.
Hiphoper Uroš Kajzer Urzy bo razkril marsikaj iz svojega plesnega življenja.
Ob koncu oddaje pa vam predstavljamo še letošnjo poslanico ob svetovnem dnevu plesa, ki ga praznujemo 29. aprila. Avtor je španski koreograf in plesalec flamenka Israel Galván, ki se je v svoji izpovedi vsem plesoljubcem in plesoljubkam zelo razpisal.
Španski koreograf in plesalec Israel Galván je avtor letošnje poslanice ob svetovnem dnevu plesa.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate v soboto, 25. aprila, ob 11.25 in v ponovitvah v torek, 28.4., ob 8.30 in v petek, 1.maja, ob 2.20 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 5 Photos