Festival Master Dance Lukec je razprodan! V Brežice prihaja 1700 plesalcev iz desetih držav!

Sebastijanu Vodlanu se je smejalo lani in nasmeh bo letos še večji, saj se bo festivala udeležilo okoli 1700 plesalcev. (Foto: Studio Girafon)

Kaj pravi organizator Sebastijan Vodlan tik pred plesnim vikendom, ki vas čaka od 7. do 9. februarja v Brežicah

Dragi Sebastijan, prijave so zaključene, in glede na zapise na družbenem omrežju FB si zadovoljen in razprodan. Kaj to pomeni v konkretnih številkah, koliko plesalcev bo plesalo in iz koliko držav?
Tako je, praktično smo bili razprodani že nekaj ur pred zaključkom roka prijav. Na letošnjem festivalu bo sodelovalo nekaj čez 1700 plesalcev iz 78 klubov iz desetih različnih držav. Nastopili bodo plesalci iz Hrvaške, Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Avstrije, Slovaške, Ukrajine, Poljske in seveda največ iz Slovenije. V petkovem Urban Battle Challengu bo nastopilo 74 solistov, v soboto bomo v rednem delu festivala videli 216 točk parov, trojic in vseh kategorij starostnih skupin baby, mini in otroci. V nedeljo pa bo nastopilo še 195 plesnih točk solistov, skupin, formacij in produkcij starostnih kategorij mladincev, članov in seniorjev. Poslastica bo v soboto in nedeljo zvečer ob 20.30, ko bo na sporedu gala večer, in sicer v soboto za pare in trie ter otroške koreografije, v nedeljo pa za soliste ter skupine, formacije in produkcije.

Na lanskem festivalu …

Si pričakoval takšen naval?
Vsekakor sem pričakoval, da bo več prijav kot minulo leto, načrtovana števila so bila postavljena pri 1600 plesalcih in okoli 350 plesnih nastopih. Nepričakovano je bilo to, da smo se tem številom približali že nekaj dni pred rokom prijav in to je napovedovalo, da bomo kaj hitro ‘polni’. In res se je to zgodilo. Že pred zaprtjem aplikacije smo presegli število 450, ki je po nekih izračunih veljalo za mejo. Postavili smo mejo, saj si želimo prireditev speljati na visoki ravni v čim bolj normalnih časovnih okvirih in s časom za razglasitve rezultatov, kot se za takšne dogodke spodobi. Žal sem moral s težkim srcem zavrniti kar nekaj klubov, ki so si želeli sodelovati.

V kateri kategoriji pa je največ prijavljenih in bo zato največja konkurenca?
Največje število prijavljenih je v kategorijah jazz in modern solo ter v vseh urban skupinah in formacijah. Prijavljenih je kar nekaj odličnih plesalcev, ki zmagujejo in osvajajo tudi druge plesne festivale, zato si lahko obetamo pravo poslastico na obeh gala večerih.

(foto: Studio Girafon)

So tudi delavnice polne?
Delavnice bodo gotovo polne, saj so letos vsem udeležencem festivala na voljo brezplačno. Dodatno smo za ta namen namenili kar nekaj sredstev in upam, da bodo plesalci izkoristili to priložnost in si nabrali novih znanj in izkušenj. Potekale bodo v veliki telovadnici Osnovne šole Brežice, ki je neposredno povezana s športno dvorano.

Sebastijan Vodlan bo gost oddaje Parada plesa v nedeljo, 8. marca, ob 18.45 na TV3. (Foto: Lea Slapar)

Čaka te kulturno naporen vikend, ampak na koncu si boš rekel … kaj?
Če bo vse po načrtu, bo moj vikend sproščujoč in uživajoč, saj je tale čas pred festivalom precej bolj obremenjujoč. Z ekipo se že nekaj časa trudimo, da vse pripravimo, kot se spodobi, in verjamem, da bo do 7. februarja vse nared. Uvajamo tudi nekatere novosti, ki bodo uporabniško izkušnjo plesalcev in obiskovalcev še dodatno nadgradile, tako da jim bo naš dogodek gotovo ostal v spominu. In na koncu zame šteje samo zadovoljstvo plesalcev, trenerjev in ostalih gledalcev na prireditvi.