Fantastično. Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc svetovna prvaka do 21 let v kombinaciji!

Vladislav in Naja sta osvojila naslov najboljšega para na svetu do 21 let. (Foto: foto Mesec)

Na plesnem parketu športne dvorane Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole v Ljubljani se je ta vikend odvijal 2nd Diamant Cup in najpomembnejša tekma je bilo svetovno prvenstvo v kombinaciji do 21 let. Laskavi naziv sta dosegla Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, ki sta aktualna prvaka v tej kategoriji tudi v latinu.

Naja Dolenc je prebrala zaprisego v imenu vseh plesalcev.
Iskreno čestitam paru preko oceana s šesturno časovno razliko. Za naš portal pa sta sporočila: "Prvič sva imela priložnost predstaviti se v najini skupni plesni karieri na domačem parketu na tako pomembni tekmi, kot je svetovno prvenstvo. Seveda sva se zavedala, da je to dodatno ‘breme’, saj vedno hočeva pokazati le najboljše in ne razočarati občinstva. Vesela sva s pokazanim, sploh v finalu. Kot vedno želiva pustiti na parketu najin najboljši performance. Rada bi se zahvalila vsej dvorani in občinstvu, ki je z nama dihalo od jutra do poznih večernih ur. Nisva še plesala pred boljšim in glasnejšim občinstvom. Hvala vsem.
Za Najo in Vladislava je navijala cela družina Dolenc. (Foto: foto Mesec)

Rada bi se zahvalila mojim staršem, ki mi oz. nama dajejo možnost, da se učiva od najboljših trenerjev na svetu, to so ljudje, ki nama stojijo ob strani, naju podpirajo in učijo, hvala Tatsiani (Lahvinovič Galčun op. u.), Zoranu (Plohlu op. u.) in Alekseju (Galčunu, op. u.). Najlepša hvala celotni ekipi Diamant. Hvala Plesni zvezi Slovenije, da nama je omogočila nastop, in klubu Diamant, da je prevzel tako veliko breme in organiziral svetovno prvenstvo. Hvala za najlepše oblekce za standard DLK united design in za latin Alini Vakhner. Hvala čevljarstvu Peta za najboljše in najudobnejše plesne čevlje. Prihodnji vikend že pleševa evropski pokal v 10 plesih na Češkem. Trdo delava in trenirava naprej."

Slovenske barve so zastopali Jure Bergant in Milana Chekanova …
Tekmovalo pa je še nekaj naših parov in na osmo mesto sta se uvrstila Jure Bergant in Milana Chekanova.
… Iliya Dobrev in Ana Mesec …
S trinajstim mestom pa nista bila zadovoljna Iliya Dobrev in Ana Mesec, ki sta za naš portal sporočila: "Z rezultatom nisva zadovoljna, saj sva si res želela polfinala, in tudi meniva, da sva bila popolnoma konkurenčna parom, ki so se uvrstili med 12 najboljših. Kakorkoli, na tekmi sva plesala res dobro in sva izjemno hvaležna za vse pozitivne komentarje in odzive občinstva ter trenerjev, ki so po tekmi prihajali do naju."
… Ivan Jarnec in Ana Ekart …
Na sedemnajstem mestu sta pristala Ivan Jarnec in Ana Ekart, Jan Hafner in Pina Eržen pa sta zasedla osemintrideseto mesto.
… Jan Hafner in Pina Eržen.
Plesalo je 46 plesnih parov, med sodniki pa je bila tudi Nataša Ambrož. Vse fotografije s prvenstva je za naš portal naredil Marko Mesec. Galerijo najdete na www.fotomesec.com
Med sodniki je bila Nataša Ambrož (druga z leve).
V Bukarešti v Romuniji pa se je tudi v soboto odvijalo svetovno mladinsko prvenstvo v latinskoameriških plesih. Slovenijo sta zastopala dva naša para; aktualni državni prvak Brin Hlade in Laura Walter ter Nino Djordjevič in Ana Gedl.
Nino Djordjevič in Ana Gedl sta delila 40. do 41. mesto z Brinom Hladetom in Lauro Walter. (Foto: osebni arhiv)
Oba para sta delila 40. do 41. mesto med 67 pari. Ana je za naš portal povedala: "Z Ninom sva zelo zadovoljna z rezultatom in najinim plesom v drugi rundi, v redancu in prvi rundi je bila prisotna trema in sva plesala slabše, kot znava. Z najinim deljenim štiridesetim mestom z Brinom (Hladetom, op. u.) sva zelo zadovoljna, saj sva se na svetovno prvenstvo uvrstila kot drugi par v Sloveniji. Organizacija tekme je bila odlična, dosti boljša kot na svetovnem v standardu."
Naše plesalce je spremljal Miha Vodičar, med sodniki pa nismo imeli slovenskega predstavnika.

View Gallery 9 Photos