Fantastično! Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva že tretjič osvojila veliko nagrado odprtega prvenstva Velike Britanije!

Aleksandra Averkijeva in Klemen Prašnikar po tekmi (foto: Tomasz Reindl)

Zmaga našega para Prašnikar & Averkijeva v članski kategoriji v latinskoameriških plesih v Bournemouthu napoveduje odlično plesno leto.

Odlično sta začela leto z zmago na UK Open. Kakšno je bilo tekmovanje, saj sem imela informacije, da je ‘viselo v zraku’, ali sploh bo ali ne bo zavoljo korone, seveda?
Hvala za čestitke! Res je, izredno sva vesela, da sva uspela obraniti zmago in še tretjič osvojiti UK Open. Morda je res tekmovanje viselo v zraku, a midva se s tem nisva ukvarjala; dokler tekma ni uradno odpovedana, se je treba nanjo pripravljati, kot da gotovo bo, in to sva tudi storila.

Finalisti (foto: Tomasz Reindl)

Je bila konkurenca enako močna kot zadnje tekme v minulem letu ali še vedno manjkajo pari?
Konkurenca je že nekaj časa popolna, kdor zdaj manjka, se pač ne gre dovolj resno in jasno tudi ne konkurira za najvišja mesta. Seveda imajo pari različne situacije in prihajajo z različnih koncev sveta, a najboljši se vedno udeležijo največjih tekmovanj, tako da od četrtfinala naprej, razen morda zaradi kakšnih poškodb ali morebitne okužbe, ne manjka nihče.

Fantastični štirje: Aleksandra Averkijeva, Domen Krapež, Nataša Karabej in Klemen Prašnikar (foto: Instagram)

Slavje ob zmagi je dopolnila še zmaga Domna Krapeža med ‘profiji’ v standardnih plesih, Anna in Damir Halužan pa žal tekme nista končala zaradi Anninega okrevanja po koroni. Ni preprosto držati forme tako fizično kot psihično, kajne? Vama to kar tradicionalno uspeva.
Ja, fantastično, naša tekma je na isti dan kot profesionalci standard, in res je bilo lepo, da sva uspela zmagati na isti večer kot Domen in Natascha (Karabej, op. u.). Res je, žal Damir in Anna nista uspela dokončati tekme. Želiva jima čim hitrejše okrevanje in prepričana sva, da se bosta vrnila še močnejša kot prej. Absolutno ni preprosto, potrebno je ogromno discipline in pravilnega tempiranja pripravljenosti. V fizično pripravo danes vrhunski plesalci res ogromno vlagamo. Tudi sama sva imela kar precej težav v zadnjih tednih pred tekmo, oba sva imela poškodbi, zaradi katerih sva kar nekaj treninga bila primorana izpustiti, za nameček sva še zbolela pred tekmo, tako da ni bilo preprosto. Samo res dobri fizični pripravljenosti in dobremu delu v mesecih pred tekmo sva se lahko zahvalila, da sva uspela tekmo odplesati do konca in dovolj dobro, da sva se lahko veselila zmage.

(foto: Tomasz Reindl)

Kam so uprti kratkoročni načrti, kaj je naslednja tekma?
Trenutno si bova vzela nekaj časa za počitek in sanacijo poškodb, saj za to do zdaj praktično ni bilo časa, od septembra so se nam zvrstili tako Blackpool, International, svetovno prvenstvo in zdaj UK Open. Če bo vse po načrtu, se bova vrnila konec februarja na tekmovanju Crystal Ball v Rusiji.

Klemen in Saška v oddaji Parada plesa davnega leta 2013 in …


Ali bosta končno kdaj zaplesala doma, da vaju vidimo v živo, vsaj na kakšnem plesnem nastopu?
Za zdaj žal ni ničesar v načrtu, a morda se kaj spremeni, in takrat obljubiva, da sporočiva Paradi plesa (smeh).
Hvala vama, ostanita zdrava in vse dobro.
Hvala tudi tebi in lep pozdrav!

… leta 2018